Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Foto Valsts prezidentam zvērestu nodevuši četri tiesneši (2)

Rīgas rajona tiesas tiesnese Sindija Zemīte (no kreisās), Rīgas pilsētas tiesas tiesnese Dagnija Palčevska, Vidzemes rajona tiesas tiesnesis Kaspars Kukmilks un Vidzemes rajona tiesas tiesnese Sandra Kalniņa piedalās tiesnešu zvēresta svinīgajā ceremonijā Rīgas pilī.
Rīgas rajona tiesas tiesnese Sindija Zemīte (no kreisās), Rīgas pilsētas tiesas tiesnese Dagnija Palčevska, Vidzemes rajona tiesas tiesnesis Kaspars Kukmilks un Vidzemes rajona tiesas tiesnese Sandra Kalniņa piedalās tiesnešu zvēresta svinīgajā ceremonijā Rīgas pilī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam ceturtdien Rīgas pilī tiesneša zvērestu nodeva četri tiesneši, informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Zvērestu deva Vidzemes rajona tiesas tiesnese Sandra Kalniņa, Vidzemes rajona tiesas tiesnesis Kaspars Kukmilks, Rīgas pilsētas tiesas tiesnese Dagnija Palčevska un Rīgas rajona tiesas tiesnese Sindija Zemīte.

Uzrunājot tiesnešus, Valsts prezidents pauda prieku par kvalitatīvu un profesionālu papildinājumu tiesu varai. Viņaprāt, tiesnešiem ir pieredze un zināšanas, lai pildītu augstos tiesneša pienākumus. Rinkēvičs tiesnešiem novēlēja atcerēties, ka katrs viņu spriedums ir jāpamato ne tikai likuma vārdā, bet ir arī jāskaidro cilvēkiem.

"Neaizmirstiet, ka bieži vien jūs esat tā pēdējā cerība. Jūsu vārds bieži vien ir galavārds. Un šim galavārdam ir jābūt pamatotam un izskaidrotam," uzsvēra Valsts prezidents.

Foto: Tiesnešu zvēresta svinīgā ceremonija

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu