Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

VIDEO Kaut kas vēl neredzēts! Cilvēkus šokē sievietes nežēlība pret kaķēnu

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Kāda jauna sieviete Rīgā nolēmusi atbrīvoties no aptuveni divus mēnešus veca kaķēna. Viņas metode bijusi cietsirdīga – sieviete to ievietojusi lielā maisā un iekārusi vienā no krūmiem pie daudzdzīvokļu mājas, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Nelaimē atstāto kaķēnu pamanījusi kaimiņiene Ieva, kura vakarā izdzirdējusi čaboņu krūmos un piegājusi pie loga. Viņa ieraudzījusi sievieti, kura krūmā iekāra lielu zilu maisu un devās prom.

Pēc tam Ieva gājusi izpētīt situāciju un, atverot maisu, ieraudzījusi kaķēnu. 

"Atvēru maisu, un man bija šoks. Tajā iekšā bija kaķēns, divas rotaļlietas un barība. Domāju, ka maiss apzināti tika atstāts pie mana loga, jo redzēja, ka tur dzīvo kaķis. Es varēju to maisu arī nepamanīt un neatrast. Tas ir šausmīgi," stāsta Ieva.

Veterinārārste Lita Konopore uzsver, ka kaķēns maisā varēja nomirt. 

"Te ir jautājums, kas ar šo kaķēnu notika šos divus mēnešus? Ar viņu spēlējās un viss bija labi, bet nu kāpēc no tā ir jāatbrīvojas? Viņš sāka plēst aizkarus? Pat ja tas kaķēns tiktu ārā no maisa, nav zināms, vai izdzīvotu. Tas atkarīgs, kurš pirmais to kaķēnu atrastu. Ja kāds agresīvāks suns, tad būtu viens iznākums, ja līdzjūtīga iedzīvotāja, tad cits," norāda Konopore.

Zvērināts advokāts Jānis Berovskis norāda, ka šāda cietsirdība ir sodāms pārkāpums.

Vairāk skaties "Bez tabu" sižetā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu