Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Satelīta attēli apstiprina Ukrainas dronu uzbrukumu kara lidlaukam Volgogradas apgabalā

Foto: x.com/MT_Anderson

Naktī uz 22. augustu Ukrainas armija ar bezpilota lidaparātiem uzbruka Marinivkas militārajam lidlaukam; objekts tika gandrīz pilnībā iznīcināts, ziņoja analītiķis MT Andersons, atsaucoties uz satelītuzņēmumiem.

Publicētajos attēlos redzams, ka trieciena rezultātā četri angāri tika pilnībā iznīcināti, bet vēl divi tika bojāti. Vairākas citas būves tika iznīcinātas pilnībā. Nav zināms, vai bojātas lidmašīnas, attēlos tās nav redzamas.

“Telegram” kanāls “Dnipro | OSINT ar Garbuz” publicēja attēlus tieši no paša lidlauka. Saskaņā ar tiem Ukrainas bezpilota lidaparāti bija piepildīti ar metāla lodēm.

“Telegram” kanāls Fighterbomber raksta, ka lidmašīnas tika paceltas gaisā un uzbrukums skāra tukšu lidlauku.

Saskaņā ar publiski pieejamajiem datiem Marinovkas lidlaukā atrodas 4. Gaisa spēku un Gaisa aizsardzības pavēlniecības 2. atsevišķās izlūkošanas aviācijas eskadriļas frontes izlūklidmašīnas Su-24MR.

Naktī uz 14. augustu Ukraina ar bezpilota lidaparātiem uzbruka trim Krievijas militārajiem lidlaukiem. Aptuveni desmit bezpilota lidaparāti lidoja uz Savasleiku Ņižņijnovgorodas apgabalā, kur atrodas tāda paša nosaukuma lidlauks. Saskaņā ar publiski pieejamajiem datiem šajā lidlaukā atrodas lidmašīnas MiG-31. Kad MiG-31 paceļas Savasleikā, Ukrainā regulāri tiek izsludināta gaisa trauksme.

Ukrainas droni uzbruka arī militārajam lidlaukam Borisoglebskā Voroņežas apgabala austrumos. Pēc tam, pēc vietējo iedzīvotāju teiktā, aviobāzē izcēlās ugunsgrēks. Uzbrukums tika veikts arī citam militārajam lidlaukam Baltimoras reģionā, kur bāzējas arī lidmašīnas Su-34. Saskaņā ar VChK-OGPU “Telegram” kanāla informāciju arī šajā lidlauka teritorijā bija redzams ugunsgrēks.

Naktī uz 9. augustu Lipeckas apgabalā tika veikts masveida dronu uzbrukums. Viens no bezpilota lidaparātu mērķiem bija militārais lidlauks. Tajā, kā ziņo Ārkārtas situāciju ministrija, bija izcēlies ugunsgrēks “uz trešā numura”. Izsaukums ar 3. numuru nozīmē, ka notikuma vietā ir “sarežģīta situācija” un ir pieprasīti papildu spēki. Fighterbomber tobrīd ziņoja, ka lidlauks ir bojāts, taču “lidmašīnas ir neskartas, personāls ir dzīvs, un lidlauks darbojas normāli”.

5. augustā Ukrainas izlūkdienests paziņoja, ka Ukraina dronu uzbrukumā Morozovskas militārajam lidlaukam Rostovas apgabalā ir iznīcinājusi Krievijas iznīcinātāju bumbvedēju Su-34. Savā “Telegram” kanālā GSU publicēja lidlauka satelītattēlus pēc 3. augustā veiktā uzbrukuma. Saskaņā ar aprakstu, kadros redzams viens iznīcināts un divi bojāti Su-34, kā arī iznīcināta munīcijas noliktava un bojātas tehniskās ēkas un angāri.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu