Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

NATO aviobāzē Vācijā paaugstināts drošības līmenis iespējamu draudu dēļ

Foto: dpa/scanpix

NATO ir paaugstinājusi drošības līmeni savā aviobāzē Vācijas rietumu pilsētā Geilenkirhenē, balstoties uz izlūkošanas informāciju par potenciāliem draudiem.

Piesardzības apsvērumu dēļ visi bāzes darbinieki, kas nav nepieciešami tās darbībai, ir nosūtīti mājās, ceturtdienas vakarā paziņoja bāzes preses sekretārs.

Drošība bāzē tika paaugstināta līdz otram augstākajam līmenim "Charlie". Šis drošības līmenis nozīmē, ka ir noticis incidents vai ir pierādījumi par ļoti ticamu terorakta iespējamību pret NATO.

Bāzes preses sekretārs gan sacīja, ka nav pamata bažām un ka tas ir tikai piesardzības pasākums, lai nodrošinātu kritiski svarīgo operāciju nepārtrauktību. Viņš nesniedza sikākas detaļas par apstākļiem, kas noveduši līdz drošības līmeņa paaugstināšanai.

NATO aviobāzē Geilenkirhenē netālu no Āhenes ir stacionēta Agrīnās brīdināšanas un kontroles sistēma (AWACS). Tā spēj nodrošināt gaisa telpas izlūkošanu, komandu, kontroles un sakaru funkcijas, kā arī spēj atklāt raķetes, militāro aktivitāti, dažādu sistēmu koordinātas līdz 400 kilometru attālumā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu