Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Foto Ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa par godu Baltijas ceļa 35. gadadienai (1)

Foto: Paula Čurkste/LETA

Godinot Baltijas ceļa 35. gadadienu, piektdien, 23. augustā, Rīgā notiks koncerts "Vienoti brīvībai" un starptautiskā izstāde "Akcija Baltijas ceļš - vienoti brīvībai " Brīvības laukumā, kā arī citi pasākumi, informē Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļa.

Vakarā plkst.18 Brīvības laukumā skanēs koncerts "Vienoti brīvībai". Pirms svinīgā koncerta klātesošos uzrunās pirmais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kultūras ministre Agnese Lāce (P) un Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Brīvības laukumā izskanēs komponista Mārtiņa Miļevska radītās koncertprogrammas pirmatskaņojums, kurā satiksies bungu un dūdu grupa "Auļi" un orķestris "Rīga". Koncerta atklāšanā dziedās vīru kopa "Vilki".

Koncertprogramma veidota starpžanru stilā, līdz ar to tā būs interesanta un saistoša plašam klausītāju lokam, norāda pašvaldībā. Tajā tiks izmantoti gan mūsdienu akadēmiskās, gan džeza, gan arī dažādu pasaules tautu mūzikas raksturīgie elementi, harmonija un bagātīgie ritmiskie zīmējumi.

"Tas būs ļoti spilgts un muzikāli daudzveidīgs vēstījums - amplitūdā no liriski pastorālām,vietumis meditatīvām nokrāsām līdz varenam, episkam un vitālu pulsāciju piesātinātam skaņu rakstam, kur organiski saplūst akadēmisko un tautas mūzikas instrumentu tembri," pauž orķestra "Rīga" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns.

Savukārt plkst.13 Brīvības laukumā svinīgi atklās starptautisku izstādi "Akcija Baltijas ceļš - Vienoti brīvībai". Kā norāda pašvaldībā, izstāde sniegs iespēju iepazīt Latvijas Nacionālā arhīva, kā arī Lietuvas un Igaunijas arhīvu dokumentārās liecības par šo notikumu, tādējādi, veidojot sabiedrības izpratni par Baltijas ceļa nozīmi Baltijas valstu vēsturē.

Foto: Ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa par godu Baltijas ceļa 35. gadadienai

Lai ar izstādi pilnvērtīgi varētu iepazīties visi interesenti, tās teksti būs latviešu un angļu valodā. Izstāde plānota kā nozīmīgs publiskās vēstures komunikācijas veids, kas pieejams plašai sabiedrībai, norāda pašvaldībā.

Izstāde tapusi ar Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Tā būs pieejama apmeklētājiem līdz šā gada 10.septembrim, savukārt pēc eksponēšanas Rīgā, izstāde, sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Prāgā, no 16.septembra līdz 29.septembrim būs skatāma Prāgā.

Savukārt plkst.15 Zemessardzes orķestris diriģenta majora Anda Kareļa vadībā ar solistiem Luīzi Krastu, Gitu Puikevicu-Puikevsku, Ati Ieviņu un Arvīdu Keini aicina uz Atmodas laika spēcīgāko dziesmu programmu Brīvības laukumā. Koncerts būs vērojams arī tiešraidē Rīgas domes "Facebook" lapā "Rīga", norāda pašvaldībā.

Foto: Starptautiskā izstāde "Akcija Baltijas ceļš - Vienoti brīvībai"

Tāpat līdz 10.septembrim Brīvības laukumā būs apskatāms arī vides objekts "Pievienojies Baltijas ceļam!" Ikviens ir aicināts fotografējoties pievienoties vēsturiskajam Baltijas ceļam, tādējādi simboliski atbalstot akciju un iestājoties par brīvību un demokrātiskām vērtībām.

Tostarp ikvienam pie Brīvības pieminekļa no plkst.11.30 līdz plkst.14 būs iespēja nosūtīt īpašu Baltijas ceļa 35.gadadienai veltītu pastkarti. To varēs nosūtīt uz jebkuru vietu Latvijā bez maksas.

Foto: Baltijas ceļa 35.gadadienā ikviens var nosūtīt īpašu pastkarti no Brīvības laukuma

Plkst.19 Rīgas Domā izskanēs koncerts "Baltijas ceļam - 35", kurā piedalīsies Aigars Raumanis (saksofons) un Aigars Reinis (ērģeles).

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu