Tikai 3000 cilvēku visā pasaulē ir uzkrājuši 14,4 triljonus ASV dolāru lielu bagātību, kas atbilst 13 % pasaules IKP. Lai gan 1993. gadā pasaules miljardieri kontrolēja mazāk nekā 3 % globālā IKP, viņu bagātības un politiskās ietekmes līmenis kopš tā laika ir strauji pieaudzis.

Neatkarīgi no valstspiederības, visiem pasaules superbagātniekiem ir divas uzkrītošas līdzības: lielākā daļa no viņiem ir vīrieši, un viņi parasti maksā daudz mazāk nodokļu, rēķinot proporcionāli ienākumu līmenim, nekā viņu darbinieki un vidusslāņa strādnieki kopumā. Līdz ar to bagātības koncentrācija ir globāla problēma, kas ir tik satraucoša, ka pagājušajā mēnesī G20 (grupa, kurā ietilpst pasaules lielākās attīstītās valstis un jaunattīstības valstis) tai pievērsās oficiālā līmenī.

Konferencē, kas norisinājās no 25. līdz 26. jūlijam Riodežaneiro, G20 valstu finanšu ministri nobeiguma deklarācijā norādīja šādi:

“Ir svarīgi, lai visi nodokļu maksātāji, tostarp īpaši finansiāli nodrošinātas privātpersonas, maksātu savu taisnīgu daļu nodokļu.