Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Degvielas trūkuma dēļ Kolumbijā atcelti desmitiem avioreisu

Foto: AFP/SCANPIX

Aviokompānijas pirmdien atcēla desmitiem avioreisu no Kolumbijas, kā iemeslu minot degvielas krājumu samazināšanos, par kuras iemesliem aviācijas nozarei un valdībai ir atšķirīgi viedokļi.

Nacionālā aviosabiedrība "Avianca" pirmdien atcēla 24 reisus un paziņoja, ka degvielas piegādātāji to brīdinājuši par piegādes ierobežojumiem "uz atlikušo mēnesi".

Tika atcelti "Avianca" reisi uz Sanpaulu, Santjago, Mehiko un Kankūnu.

Latīņamerikas lielākā aviosabiedrība LATAM paziņoja, ka tai nācies atcelt 36 otrdien paredzētus reisus, ņemot vērā "aviācijas degvielas piegādes ierobežojumus dažās lidostās".

Valsts naftas kompānija "Ecopetrol" paziņoja, ka "energopadeves pārtraukums" bija ietekmējis ražošanu Kartahenas naftas pārstrādes rūpnīcā no 16. līdz 18.augustam.

"Ecopetrol" paziņoja, ka tā importēs 100 000 barelus aviācijas degvielas, bet tas varētu izraisīt aviobiļešu cenu palielināšanos.

Starptautiskā gaisa transporta asociācija (IATA) svētdien brīdināja, ka degvielas trūkums var novest pie reisu atcelšanas. IATA pavēstīja, ka ir apturētas degvielas piegādes 11 lidostu termināļiem, bet daudzos citos degvielas krājumi ir "kritiskā" līmenī.

Bogotas starptautiskajā lidostā degvielas pietiek septiņām dienām, bet Medeljinas lidostā - divām dienām, paziņoja "Ecopetrol" prezidents Rikardo Roa.

Kolumbijas lidostu pārvalde "Aerocivil" tomēr apgalvoja, ka aviācijas degvielas krājumi esot "pietiekami".

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro sākotnēji noliedza, ka būtu kādas problēmas, bet vēlāk šajā situācijā vainoja degvielas izplatītāju "Terpel", kas pieder Čīles naftas kompānijai "Copec", un sacīja, ka tirgus regulatori veiks "izmeklēšanas".

"Terpel" šajās problēmās vainoja Kartahenas naftas pārstrādes rūpnīcu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu