Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Sajūti Āgenskalnu Te viss ir pa īstam! Laiskie Āgenskalna runči, bērnu nobrāztie ceļgali un bučas zem ceriņkrūma

3. sērija
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Runā, ka tie, kas iemīl Āģīti (Āgenskalnu), iemīl to uz mūžu. Tāpēc šajā "Sajūti Āgenskalnu" raidījumā iepazīsim žurnālisti Gerdu, kura ir "iekritusi", jo nu jau teju divdesmit gadus nespēj iedomāties savu dzīvi bez šā vēsturiski hipsterīgā rajona ikdienas. Kas Gerdai lika iemīlēties šajā rajonā, tūlīt pat uzzināsim! Aiziet, sajutīsim Āgenskalnu!

Āgenskalnā pagājuši Gerdas trakie studiju gadi, savas dzīves nostabilizēšana un jau dzimusi nākamā paaudze – pašai ir sava ģimene. Kā dzīve te aizsākusies, tā tā turpinās, jo, kā saka Gerda, tur, kur viss ir pa īstam, tas ir teju mūžīgs. Gluži kā mīlestība!

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

“Esmu īsta Sirdsāģīša patriote,” Gerda pati lepni atzīst. “Nu palūko, rokas stiepienā ir Rīgas centrs, bet tepat aizvien pa bruģi nobrāztiem ceļgaliem skrien bērni pēc salčuka. Uz palodzēm saulītē laiski guļ Āgenskalna runči, kas nemaz nejūtas vainīgi par pavasarīgajiem kaķu koru koncertiem. Te izcilai jūgendstila arhitektūras pērlei miermīlīgi līdzās stāv šķūnītis, un tas kontrasts viens otru papildina. Te pa atvērtu koka mājas lodziņu sajutīsi gan omes cienīgo recepšu kotlešu smaržu, gan svētdienas pankūkas. Te pavasaros var bučoties zem ziedošām ceriņu kupenām. Te notiek īstā dzīve! Kā tu vari nemīlēt Āgenskalnu?"

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars

Noskaties raidījumu un uzzini, kā radies Āgenskalna nosaukums; kur dod labākās kotletes suņiem; kur paslēpies vienīgais čurājošais puisītis Rīgā; kur dzīvo talantīgais aktieris Maksims Busels; kuru no Āgenskalna ielām aprakstījis ir Aleksandrs Čaks; kur paslēptas ir zelta kāpu smiltis; gardākie berlīneri; hipsterīgākais parks jauniešiem un pufīgāko pūkdupšu bandas pulcēšanās vieta. 

Aiziet, sajutīsim Āgenskalnu!

GALERIJA: "SAJŪTI ĀGENSKALNA ROMANTIKU KOPĀ AR GERDU"

Sadarbībā ar "Mārpagalmi"

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu