Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

FOTO Rīgas lidostā atklāta Baltijā pirmā kapsulu viesnīca (5)

Foto: Paula Čurkste/LETA

Kapsulu viesnīcas "Kepler Club" izveidē Rīgas lidostā investēti aptuveni 2,5 miljoni eiro, otrdien, 27. augustā, viesnīcas atklāšanas pasākumā sacīja Turcijas viesnīcu operatora "Kepler" valdes priekšsēdētājs Omers Alaetinoglu.

"Kepler" valdes priekšsēdētājs norādīja, ka viesnīca ir atvērta aptuveni pusotru mēnesi, un šajā laikā viesnīcu ir izmantojuši vairāk nekā 2000 cilvēku, bet nākotnē uzņēmums vēlētos, lai pieprasījums būtu aptuveni 3000 cilvēku mēnesī.

"Pagaidām lielākais pieprasījums ir no Baltijas valstu pilsoņiem, Somijas un Skandināvijas valstīm," viņš minēja.

Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas lidostā informēja, ka viesnīcā ir 74 privātās atpūtas kabīnes. Minimālais uzturēšanās laiks tajā ir viena stunda. Viesnīca piedāvā pašapkalpošanās reģistrācijas un izrakstīšanās kioskus, kā arī televīzijas pakalpojumus un viedās labierīcības. Tāpat viesnīca piedāvā dušas telpas, ģērbtuves, veļas mazgāšanas pakalpojumu un atpūtas zonas pakalpojumus.

Viesnīca ir sadalīta divās zonās - tā ir pieejama gan pasažieriem pirms drošības pārbaudes, pirms vēl saņemta iekāpšanas karte, gan ceļotājiem pēc drošības pārbaudes, kuri jau atrodas termināļa pasažieru zonā un gaida nākamo lidojumu. Abās zonās ir pieejamas atsevišķas kabīnes sievietēm un vīriešiem, un publiskajā zonā atrodas arī viena ģimenes istaba.

"Kepler" pārstāvis papildināja, ka sarunas par viesnīcas ideju Rīgas lidostā sākās 2019.gadā, tomēr ģeopolitiskā situācija un Covid-19 pandēmija būtiski ietekmēja viesnīcas idejas realizāciju.

"Rīga ir "Kepler" pirmais pieturas punkts Baltijas reģionā un Eiropā. Izvēli par labu Rīgai izdarījām, novērtējot Rīgas lidostas līdzšinējo attīstību un nākotnes plānus. Latvija ir droša un stabila vieta izaugsmei un uzrāda labas pasažieru aviācijas attīstības tendences," sacīja Alaetinoglu.

Rīgas lidostas valdes loceklis Artūrs Saveļjevs pasākumā atzīmēja, ka, pieaugot apkalpoto pasažieru skaitam, Rīgas lidosta pastāvīgi skatās uz iespējām uzlabot esošo servisa līmeni, kā arī meklē iespējas jaunai pasažieru pieredzei un ērtībām.

Viņš papildināja, ka "Kepler Club" piedāvājums būs īpaši piemērots ceļotājiem, kuriem Rīga ir viens no apstāšanās punktiem tālākiem lidojumiem, gan arī tie, kuru lidojumi paredzēti agri no rīta vai vēlu vakarā.

Lidostā norāda, ka "Kepler" ir otrs lielākais nomnieks un vienīgais naktsmītnes pakalpojumu sniedzējs Turcijas Stambulas Sabihas Gekčenas starptautiskās lidostas terminālī, un tam ir arī divas viesnīcas Kualalumpuras starptautiskajā lidostā Malaizijā.

Otrdien Rīgas lidosta un Turcijas viesnīcu operators "Kepler" atklāja Baltijā pirmo kapsulu viesnīcu "Kepler Club" lidostas termināļa trešajā stāvā.

Tāpat ziņots, ka 2023.gadā Rīgas lidostā apkalpoja kopumā 6,631 miljonu pasažieru, kas ir par 23,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpots 5,381 miljons pasažieru, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Svarīgākais
Uz augšu