Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

"Carguru" iegādājies automašīnu "Tesla" koplietošanas platformu "Ox Drive"

Foto: Zane Bitere / LETA

Koplietošanas automašīnu zīmola "Carguru" īpašniece SIA "Slyfox" iegādājusies automašīnu "Tesla" koplietošanas platformu "Ox Drive", informēja "Carguru" pārstāvji.

Darījuma rezultātā "Slyfox" kļūs par "Ox Drive" nodrošinātāja SIA "Spaceship" vienīgo īpašnieku. Savukārt Aigara Kesenfelda kontrolētās "Eleving Group" uzņēmums AS "Eleving Vehicle Finance", kas līdz šim bija "Spaceship" vairākuma dalībnieks (93,33% daļu), iegūs aptuveni 36% no "Slyfox" daļām.

"Slyfox" līdz šim bija pieci īpašnieki. 42,35% daļu pieder SIA "Eurotrail", 20% - Judītei Zakai, 18,53% - Reskājam, 12,65% - Annijai Reskājai, 6,47% - Lindai Reskājai. Savukārt "Eurotrail" lielākais īpašnieks ar 85% daļu ir Kaspars Viškints, bet pa 5% pieder Robertam Kārlim Viškintam, Luīzei Viškintei un Annijai Reskājai, liecina "Firmas.lv" informācija.

Informāciju par "Slyfox" kapitāldaļu sadalījumu pēc apvienošanās un darījuma summu "Carguru" pārstāvji aģentūrai LETA patlaban neatklāja.

"OX Dive" integrāciju "Carguru" pabeigs līdz piektdienai, 30.augustam. Pēc apvienošanās abus uzņēmumus turpinās vadīt "Carguru" dibinātājs un vadītājs Vladimirs Reskājs.

Līdz ar to "Carguru" autoparku papildinās ar vairāk nekā 200 jauniem elektroauto, tostarp "Tesla" un "Audi" modeļiem, kurus turpmāk varēs rezervēt un izmantot braucieniem "Carguru" mobilajā lietotnē.

"OX Drive" lielākais akcionārs līdz šim bija "Eleving Group", kas nodrošina transportlīdzekļu un patēriņa finansēšanas pakalpojumus 16 pasaules tirgos. 2023.gadā "Eleving Group" strādāja ar 189 miljonu eiro apgrozījumu un 26 miljonu eiro peļņu, informē kompānijā.

"Carguru" pārstāvji atzīmē, ka "Eleving Group" sadarbība ar "Carguru" ir stratēģisks solis, kas nostiprina "Carguru" pozīcijas tirgū un ļauj paplašināt uzņēmuma piedāvājumu.

Jau ziņots, ka "Slyfox" pērn strādāja ar četru miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 29,7% - līdz 375 582 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums reģistrēts 2016.gadā, un tā pamatkapitāls ir 850 000 eiro.

Savukārt "Spaceship" reģistrēts 2021.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 8083 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2023.gadā bija 1,024 miljoni eiro, bet zaudējumi veidoja 564 350 eiro.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Spaceship" kapitālā 93,33% līdz šim piederēja "Eleving Vehicle Finance". Savukārt 1,82% daļu pieder Igaunijas "Majime Services", 1,67% - Annas Lokometes pārvaldītājai SIA "Halom Holding", 1,11% - Igaunijas "JLC", 1,09% - Austrijā reģistrētajai "Floud Ventures", 0,54% - Roberta Stuģa pārvaldītājai SIA "Digital Pawn Investments", bet 0,43% - Igaunijas "Tiny Hippo".

Svarīgākais
Uz augšu