Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ukrainim atstāj spēkā divu gadu cietumsodu par piecu nelegālo migrantu pārvadāšanu

Cietums.
Cietums. Foto: Dan Henson/Shutterstock

Apelācijas instance atstājusi spēkā divu gadu cietumsodu kādam Ukrainas pilsonim, kurš mantkārīgā nolūkā apzināti nodrošināja pieciem nelegālajiem migrantiem no Afganistānas iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis pēc nepazīstamas un pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotas personas piedāvājuma piekrita doties uz Latviju un savā automašīnā uzņemt nelegālos migrantus. Par katru pārvadāto personu viņam solīja samaksāt 1500 ASV dolāru.

Apsūdzētais ar automašīnu ieradās Daugavpilī, kur uzņēma piecus Afganistānas pilsoņus bez derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām, un vadīja automašīnu ar tajā esošajiem migrantiem līdz Jēkabpils novadam, kur spēkratu apturēja Valsts policija.

Zemgales apgabaltiesa, izskatot lietu apelācijas kārtībā, atstāja negrozītu Zemgales rajona tiesas 2023.gada spriedumu daļā, ar kuru vīrietim piespriesta reāla brīvības atņemšana uz diviem gadiem un kā papildsods noteikta izraidīšana viņu no Latvijas pēc cietumsoda izciešanas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz pieciem gadiem.

Prokurors ar apelācijas instances tiesas nolēmumu ir apmierināts, līdz ar to protests par to netiks iesniegts.

Spriedums vēl nav stājies spēkā, to ir iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu