Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Vācijas policija nošauj agresīvu vīrieti ar nažiem, kurš uzbrucis un draudējis garāmgājējiem (6)

Vācijas policists Zolingenē pie automašīnas.
Vācijas policists Zolingenē pie automašīnas. Foto: Reuters / Scanpix

Vācijas policija otrdien paziņoja, ka ir nošāvusi vīrieti, kurš ar nažiem uzbruka un draudēja garāmgājējiem Mersas pilsētā valsts rietumos.

Incidents notika četras dienas pēc tam, kad 26 gadus vecs sīrietis ar nazi nodūra trīs cilvēkus un ievainoja astoņus Zolingenes pilsētas svētku laikā. Mersa atrodas apmēram 45 kilometrus no Zolingenes.

Ārkārtējo situāciju dienesti, kas tika izsaukti uz notikuma vietu Mersā, paziņoja, ka vīrietis "uzbrucis un draudējis vairākiem garāmgājējiem", pavēstīja policija netālu esošajā Dīsburgā.

Policisti atrada 26 gadus vecu Vācijas pilsoni, kurš viņiem "uzbruka ar diviem nažiem rokās". Policisti sašāva šo vīrieti, kurš "tika nāvīgi ievainots", bet citi cilvēki netika ievainoti.

Vācija ir pastiprinātas trauksmes gatavībā pēc piektdienas vakarā Zolingenē notikušā uzbrukuma, par kuru uzņēmās atbildību džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Pirmdien pieminot Zolingenes uzbrukuma upurus, Vācijas kanclers Olafs Šolcs solīja padarīt stingrākus Vācijas ieroču noteikumus, "sevišķi attiecībā uz nažu lietošanu".

Uzbrukums Zolingenē arī ir uzkurinājis debates par imigrāciju un radījis papildu spiedienu uz Šolcu pirms svētdien paredzētām federālo zemju vēlēšanām.

Zolingenes uzbrucējs bija izvairījies no mēģinājumiem deportēt viņu uz Bulgāriju, kur viņš pirmoreiz bija ieradies Eiropas Savienībā (ES). Viņa patvēruma pieteikums Vācijā bija noraidīts.

Šolcs pirmdien paziņoja, ka Vācija "darīs visu, ko spējam, lai nodrošinātu, ka tie, kuri nevar un nedrīkst palikt Vācijā, tiktu repatriēti un deportēti".

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu