Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rīgas domes vēlēšanās "Jaunā vienotība" plāno apvienoties ar "Kods Rīgai" un kustību "Par"

Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.
Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis. Foto: Zane Bitere/LETA

Nākamajās Rīgas domes vēlēšanās "Jaunā vienotība" plāno startēt kopā ar "Kods Rīgai" un kustību "Par", jo "Jaunā vienotība" nestrādāšot koalīcijā kopā ar Latvijas Krievu savienību un "Saskaņu", intervijā aģentūrai LETA atzina Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Pēc Ķirša vārdiem, valstiski un līdzīgi domājošām partijām vai politiskajām grupām būtu pēc iespējas jākonsolidējas. "Neslēpšu, ka šobrīd risinām sarunas ar "Kods Rīgai" un kustību "Par". Ir bijušas sarunas un tikšanās. Process notiek. Nevaru vēl pateikt, kā process noslēgsies, bet virzība ir," atzina Ķirsis.

Viņaprāt, šajās vēlēšanās izaicinājums esot tāds pats kā iepriekšējās - būšot Alekseja Rosļikovar "Stabilitātei" kopā ar Aināru Šleseru (LPV), kas gribēšot Rīgas kursu pagriezt atpakaļ, kāds tas bija no 2010. līdz 2020.gadam, kad pie varas bija partija "Saskaņa".

"Mēs nedrīkstam iet atpakaļ tajā virzienā. Ir jāpiekrīt, ka Rīgai vēl ir daudz darāmā, bet esam spējuši Rīgas kursu pagriezt pareizajā virzienā. Pirms pieciem gadiem no Eiropas naudas devējiem bija pilnīga neuzticība, no banku puses, kur nu vēl investori, arī kapitālsabiedrību pārvaldība bija zem katras kritikas. Tagad tas ir mainījies," uzskata Rīgas mērs.

Viņš atzina, ka vēlēšanās būs sava saraksta Rīgas mēra amata kandidāts.

Ķirsis norādīja, ka atkarībā no vēlēšanu rezultātiem "Jaunā vienotība" būtu gatava darboties koalīcijā ar pašreizējiem sadarbības partneriem - "Kods Rīgai", "Par", Nacionālo apvienību, Latvijas reģionu apvienību, "Latvijas attīstībai" un "Gods kalpot Rīgai".

Taču politiķis atzina, ka gana labi varētu strādāt arī kopā ar pašlaik opozīcijā esošajiem "Progresīvajiem". "Jauni cilvēki ar labām idejām varētu enerģiju tērēt darbā, nevis opozīcijā gānīšanās režīmā," teica Ķirsis.

"Jaunā vienotība" nestrādāšot koalīcijā kopā ar Latvijas Krievu savienību un "Saskaņu".

Tas pats attiecoties arī uz "Latvija pirmajā vietā". "Ņemot vērā, ka Šlesers Latgales pusē un pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām slēdz līgumus ar dažādiem Putina draugiem, tad ir skaidrs, kurā lauciņā viņš ir devies," izteicās Ķirsis.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu