Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

RIX Rīgas lidosta pirmajā pusgadā nopelnījusi 2,11 miljonus eiro

Foto: Paula Čurkste/LETA

RIX Rīgas lidosta pirmo pusgadu noslēgusi ar 2,11 miljonu peļņu, liecina nerevidēts saīsinātais starpperiodu pārskats par 2024. gada janvāri – jūniju, portālu TVNET informēja RIX Rīgas lidosta pārstāve Ilze Salna.

Kā uzsvēra Salna, turpinoties stabilam pasažieru skaita pieaugumam, RIX Rīgas lidostas apgrozījums šā gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis 35,9 miljonus eiro, kas ir par 4 % vairāk nekā pērnā gada atbilstošajā periodā.

Viņa arī informēja, ka ieņēmumi no aviācijas pakalpojumiem šajā laikā sasnieguši 20,7 miljonus eiro, par vienu procentpunktu pārsniedzot 2023. gada atbilstošo rādītāju, savukārt neaviācijas pakalpojumi pieauga par 9 procentpunktiem.

Uzņēmuma saimnieciskās darbības izmaksas 2024. gada pirmajos sešos mēnešos bija 36 miljoni eiro.

Kā pastāstīja lidostas pārstāve, šī gada pirmajā pusgadā RIX Rīgas lidosta apkalpojusi 3,16 miljonus pasažieru, kas ir par nepilniem 4 % vairāk nekā 2023. gada pirmajā pusgadā. No kopējā apkalpoto pasažieru skaita 79,5 % bija tiešie pasažieri.

Lai gan aviācijas kravu apjoms pirmajā pusgadā sasniedzis 8424 tonnas, kas ir par 10 % mazāk nekā gadu iepriekš, pēdējos mēnešos ir novērojamas indikācijas par gaisa kravu izaugsmes atjaunošanos. Kā skaidroja lidostas pārstāve, to galvenokārt veicina gan militāro lidojumu apjomi, gan regulāru Lufthansa Cargo aviācijas kravu lidojumu sākšana kopš šā gada maija.

Kopējais investīciju apjoms 2024. gada pirmajā pusgadā sasniedzis 4,4 miljonus eiro.


RIX Rīgas lidostas tehnikas izstāde uz AB dambja:

Svarīgākais
Uz augšu