Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Apgāžoties automašīnai, Tukuma novadā bojā iet cilvēks

Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Otrdienas rītā ceļu satiksmes negadījumā Tukuma novada Smārdes pagastā gājis bojā cilvēks, liecina Valsts policijas (VP) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sniegtā informācija.

Kā informē VUGD, otrdien neilgi pēc plkst.8 glābēji devās uz Smārdes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Tā rezultātā vieglā automašīna atradās grāvi uz sāniem un zem tās bija iespiests bojāgājušais. Glābēji ar vinču transportlīdzekli pacēla un bojāgājušo atbrīvoja.

Saskaņā ar VP apkopoto informāciju, aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 136 ceļu satiksmes negadījumi, 16 avārijās cietuši cilvēki, bet vienā - jau minētajā - ir bojāgājušais.

Ceļu satiksmes jomā 24 stundu laikā policija fiksējusi 456 administratīvos pārkāpumus, tostarp 224 reizes pārsniegts atļautais braukšanas ātrums.

Pie stūres alkohola reibumā pieķerti pieci autovadītāji, bet viens vadījis transportlīdzekli, būdams narkotisko vielu ietekmē. Tikai vienam dzērājšoferim alkohola koncentrācija izelpā bija zem 1,5 promilēm, bet pārējiem tā bija augstāka, par ko paredzēta kriminālatbildība.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu