Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Latvijā aizliedz izmantot ēdināšanas nozarē iecienītos pīkstuļus (9)

Foto: Shutterstock

VAS "Elektroniskie sakari" aizliegusi Latvijā izmantot ēdināšanas nozarē pasūtīšanas procesa organizēšanai lietoto "JTECH an HME Company" peidžeru sistēmu, jo tajos konstatētas neatbilstības, informēja "Elektronisko sakaru" pārstāvji.

"Elektroniskie sakari" aizlieguši peidžeru sistēmas, kuras veido raidošās iekārtas ar modeļa numuru "NEODP20" un tirgus nosaukumu "NEO Desktop Transmitter", kā arī peidžeri ar modeļa numuru "LTK-2012GR" un tirgus nosaukumu "Euro Coaster Pager".

Kompānijā skaidro, ka šī peidžeru sistēma ir bezvadu risinājums, kuru pēdējo gadu laikā plaši izmanto ēdināšanas nozarē ēdienu pasūtīšanas procesa organizēšanai - ar to palīdzību klienti tiek informēti par gataviem pasūtījumiem, izmantojot vibrācijas, skaņas vai gaismas signālus.

Minētais lēmums pieņemts, pārbaudot "Elektronisko sakaru" iesniegto radioiekārtu dokumentāciju un konstatējot vairākas neatbilstības.

Tostarp nav apliecināta peidžeru sistēmas darbības radiofrekvenču joslas, maksimālās pārraidītās signāla jaudas un citu tehnisko parametru atbilstība Ministru kabineta noteikumu "Nacionālais radiofrekvenču plāns" prasībām.

Tāpat raidošās iekārtas aprakstā nav norādīti brīdinājumi par Latvijā neatļautu darbības radiofrekvenču joslu lietošanas aizliegumu, tādējādi nesniedzot lietotājiem būtisku informāciju par sistēmas lietošanas ierobežojumiem, nav iesniegta peidžeru sistēmas lietošanas pamācība, kā arī nav sniegti iekārtu testēšanas pārskati.

Noteiktais aizliegums attiecas tikai uz konkrēto "JTECH an HME Company" ražoto peidžeru sistēmas modeli.

Par sagatavoto atzinumu un lēmumu aizliegt Latvijā izmantot konkrēto peidžeru sistēmu "Elektroniskie sakari" informējuši iekārtu izplatītāju un Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC).

"Elektroniskie sakari" ir valsts kapitālsabiedrība, kas nodrošina valsts ierobežoto resursu - radiofrekvenču spektra un numerācijas pārvaldību. Radiofrekvenču spektra pārvaldība iekļauj radiofrekvenču spektra plānošanu un uzraudzību.

Svarīgākais
Uz augšu