Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

SAB pārceļas uz jaunajām telpām; mainīta arī juridiskā adrese (1)

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) apmeklētāju ieeja no Upes ielas puses.
Satversmes aizsardzības biroja (SAB) apmeklētāju ieeja no Upes ielas puses. Foto: Satversmes aizsardzības birojs (SAB)

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) sācis pārcelšanos uz jaunajām telpām, kā arī tam mainīta juridiskā adrese - turpmāk tā būs biroja jaunajās telpās Straumes ielā 1, informēja SAB pārstāvji.

Telpu oficiālā atklāšana vēl sekos.

Jau ziņots, ka SAB jaunās telpas ir Brasas rajonā, blakus bijušajam Brasas cietumam, bijušā kara hospitāļa teritorijā, kur jau patlaban ir izvietots Valsts tiesu ekspertīžu birojs.

Ēku projektēja "Sarma & Norde", bet būvē SIA "Kvadrum". Līguma summa, tāpat kā Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas būvniecības gadījumā, netiek atklāta.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Kvadrum" vienīgais īpašnieks ir Didzis Pētersons. 2022.gadā uzņēmums apgrozījis 22 miljonus eiro un strādājis ar 3,15 miljonu eiro peļņu.

Publiski zināms, ka SAB adrese bija Miera ielā, iepretim Rīgas Lielajiem kapiem.

Saziņa ar SAB saglabājas līdzšinējā formā - pa tālruni, e-pastu vai, iepriekš vienojoties par apmeklējumu, klātienē. SAB lietvedības tālrunis ir 67 025 407, bet e-pasts "pasts@sab.gov.lv".

Apmeklētājiem un kurjeriem iekļūšanai SAB teritorijā jāizmanto ieeja no Upes ielas puses.

Ierodoties SAB, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un jāiziet drošības pārbaude.

SAB telpās aizliegts ienest mobilos tālruņus, kā arī citas ierīces un datu nesējus, ar kuriem vai kuros var ierakstīt, saglabāt, pārraidīt vai uztvert informāciju, kā arī ieročus un jebkādus priekšmetus vai vielas, kas var tikt izmantoti uzbrukumam un var radīt apdraudējumu personas dzīvībai, veselībai vai mantai.

Līdzi paņemtās ierīces un priekšmeti apmeklējuma laikā jāatstāj specializētā glabātuvē.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu