Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Foto Latvijā darbu sāk jauna banka (4)

No šodienas darbu sāk Indexo banka", sākotnēji piedāvājot apkalpošanu Latvijas privātpersonām, teikts "Indexo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Indexo bankas" atklāšanas pasākumā piedalījās finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, "Indexo bankas" valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis, "Indexo bankas" privātpersonu segmenta vadītājs Vladimirs Bolbats, "Indexo bankas" klientu pieredzes sistēmu pārvaldnieks Mārtiņš Kalniņš un "Delfi Bizness" galvenā redaktore Aija Krūtaine.

"Indexo bankas" pārstāvji norāda, ka no pirmās darbības dienas bankas klientiem būs pieejama virkne inovatīvu finanšu produktu, kā arī visi bankas pamata pakalpojumi. Tās mērķis ir Latvijas finanšu tirgū veicināt konkurenci gan ikdienas apkalpošanā, gan kreditēšanā, teikts paziņojumā biržai.

Siksnis norāda, ka Latvijas finanšu vides un arī visas ekonomikas problēma ir zemais konkurences līmenis banku sektorā. Proti, pēc Sikšņa teiktā, "banku it kā ir daudz, taču aktīva konkurences cīņa to starpā nav jūtama. Inovācijas ir apstājušās un klientiem vairs netiek piedāvāti izdevīgākie risinājumi."

Jau ziņots, ka Eiropas Centrālā banka šogad 15.maijā izsniedza licenci "Indexo bankai" kredītiestādes darbībai.

"Indexo banka" plāno fokusēties uz ikdienas banku pakalpojumu sniegšanu, maksājumu karšu izsniegšanu, kreditēšanu un noguldījumu pieņemšanu. "Indexo bankas" pakalpojumi sākotnēji tiks piedāvāti privātpersonām, bet pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti nedaudz vēlāk - sešu līdz deviņu mēnešu laikā pēc darbības sākšanas.

Bankas centrālais birojs atradīsies biroju kompleksā "Verde" Rīgā.

Tāpat ziņots, ka "Indexo" koncerna auditētie zaudējumi pagājušajā gadā bija 2,898 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2022.gadā.

"Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,93%, Valdim Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,69%, Igaunijas uzņēmums "Barolo Finants", kura īpašnieks ir Indreks Gusevs, ar 5,64%, Igaunijas uzņēmums "Saggis", kura īpašnieks ir Sandu Hubans, ar 5,64%, SIA "IN Finance", kuras kontrolējošā persona ir Jekaterina Ņikuļina, ar 5,95%, kā arī Mārcis Martinsons ar 4,98% "Indexo" akciju. Pārējo akcionāru īpašumā ir mazāk nekā 5% akciju.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Svarīgākais
Uz augšu