Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Francijas prokuratūra līdz noklaušināšanai tiesā atbrīvo Durovu (10)

Papildināts
Pāvels Durovs
Pāvels Durovs Foto: instagram.com/durov

Francijas prokuratūra pēc četras dienas ilgas nopratināšanas trešdien atbrīvojusi ziņapmaiņas lietotnes "Telegram" dibinātāju un vadītāju Pāvelu Durovu.

Izmeklēšanas tiesnesis pieņēmis lēmumu atbrīvot Durovu, uzliekot par pienākumu ierasties tiesā uz sākotnējo noklaušināšanu un iespējamo apsūdzību izvirzīšanu, teikts Parīzes prokuratūras paziņojumā.

Francijas tiesību akti atļauj pirmstiesas apcietinājumu uz laiku līdz 96 stundām. Pēc tam tiesai ir jālemj, vai apsūdzēto atbrīvot vai apsūdzēt un, ja nepieciešams, paturēt viņu apcietinājumā.

Durovs izveidoja "Telegram" 2013.gadā pēc tam, kad viņa pirmais projekts - Krievijas sociālais tīkls "VKontakte" (VK) - saskārās ar grūtībām, kurās viņš vainoja Kremli. Viņš 2014.gadā pameta Krieviju.

"Telegram" ir kļuvis ārkārtīgi populārs, daļēji pateicoties tam, ka tā ziņojumapmaiņas kanālos ir viegli skatīties un publicēt videoklipus.

Taču kritiķi apsūdz to, ka tajā bieži vien tiek izvietots nelikumīgs saturs, sākot ar ekstrēmiem seksuāliem attēliem, dezinformāciju un arī narkotiku iegādes pakalpojumiem.

"Telegram" dibinātājs sestdien tika aizturēts Parīzes Le Buržē lidostā, kad ar privāto lidmašīnu bija ieradies no Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku.

Durovs tiek apsūdzēts, ka nav veicis pasākumus, lai ierobežotu savas platformas noziedzīgu izmantošanu.

Tikmēr kāds avots, kas informēts par Durova lietu, trešdien pavēstījis, ka

viņš tiek turēts aizdomās arī par "nopietniem vardarbības aktiem" pret vienu no saviem bērniem.

Lietu nesen ierosinājusi Francijas bērnu labklājības pārvalde, un tā attiecas uz 2017.gadā dzimušo Durova dēļu, kurš šobrīd dzīvo Šveicē.

Parīzes prokuratūra otrdien paziņoja, ka izmeklēšanas tiesnesis pirmdienas vakarā Durova aizturēšanas termiņu pagarinājis līdz 48 stundām. Pēc tam varasiestādēm viņš ir jāatbrīvo vai jāizvirza apsūdzības, teikts agrākajā prokuratūras paziņojumā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu