Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Liepājā pirmklasnieku vecāki varēs pieteikties 30 eiro pabalstam mācību līdzekļu iegādei

Foto: Schutterstock.com

Visi pirmklasnieki, kuri pirmo reizi sāks mācības kādā no Liepājas vispārizglītojošām skolām, pēc 1.septembra varēs saņemt 30 eiro lielu pabalstu mācību līdzekļu iegādei, neatkarīgi no bērna deklarētās dzīves vietas, informēja Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Lai saņemtu pabalstu, bērna vecākam vai likumiskajam pārstāvim no 1.septembra līdz 15.oktobrim jāaizpilda iesnieguma veidlapa.

Tāpēc pirmklasnieku vecāki aicināti jau pirmajā skolas dienā, pavadot pirmklasniekus uz skolu, ņemt līdzi bankas konta datus, lai skolā varētu noformēt iesniegumu pabalsta saņemšanai.

Iesniegumu var iesniegt arī citos veidos, proti, elektroniski pašvaldības vienotajā pieteikumu sistēmā "epakalpojumi.liepaja.lv", pieteikums būs aktīvs no 1.septembra. Lai aizpildītu pieteikumu, nepieciešams pieslēgties sistēmai ar internetbanku vai elektronisko parakstu.

Iesniegumu iespējams izdrukāt un aizpildītu atnest uz Sociālo dienestu, vai arī aizsūtīt uz dienesta e-pastu "socialais.dienests@liepaja.lv" parakstītu ar elektronisko parakstu.

Pabalsts mēneša laikā tiks ieskaitīts vecāka iesniegumā norādītajā kontā.

Līdz 30.septembrim turpinās arī pieteikšanās pabalstam skolas gaitu sākšanai jaunajā mācību gadā, Liepājas Sociālajā dienestā iespējams saņemt pabalstu 20 eiro apmērā par katru bērnu.

To var saņemt mājsaimniecības, kurām laikposmā no kārtējā kalendārā gada 1.jūlija līdz 30.septembrim ir noteikta atbilstība trūcīgas mājsaimniecības statusam, kā arī mājsaimniecības, kuru aizgādībā ir vismaz trīs bērni, mājsaimniecības, kuras audzina bērnu ar invaliditāti vai kuru aizbildnībā ir viens vai vairāki bērni.

Iesniegumu var iesniegt vairākos veidos. Visvienkāršāk to ir izdarīt elektroniski, aizpildot pieteikumu pašvaldības vienotajā pieteikumu sistēmā "epakalpojumi.liepaja.lv".

Iesniegumu var aiznest arī klātienē, iemetot iesniegumu pasta kastē "Sociālo pakalpojumu daļai" pie ieejas durvīm Sociālajā dienestā, Eduarda Veidenbauma ielā 3. Turpat arī pieejama iesnieguma veidlapa papīra formātā.

Pabalstam mācību līdzekļu iegādei jau saņemti 1008 pieteikumi, tajā skaitā 838 iesniegti elektroniski.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu