Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rīgas dome apstiprina atkritumu apsaimniekošanas tarifa pieaugumu par 7% līdz 8%

Sadzīves atkritumu konteineri atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "CleanR" un "CleanR Verso" šķirošanas laukumā "Nomales" Stopiņu pagastā.
Sadzīves atkritumu konteineri atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "CleanR" un "CleanR Verso" šķirošanas laukumā "Nomales" Stopiņu pagastā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgā par aptuveni 7 līdz 8% pieaugs sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas uz vienu kubikmetru, trešdien nolēma Rīgas dome.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Viesturs Zeps skaidroja, ka vienu reizi gadā atbilstoši spēkā esošajiem līgumiem ir jāpārskata tarifs, par kādu tiek izvesti atkritumi.

Ņemot vērā ārējos parametrus - degvielu cenu samazināšanos, bet tai pat laikā darba spēka izmaksu pieaugumu, apglabāšanas izmaksu pieaugumu, kā arī dabas resursu nodokļa izmaiņas - atkritumu apsaimniekošanas izmaksas pieaugs par aptuveni 7 līdz 8%, skaidroja politiķis.

"Tāpēc vēl jo vairāk aicinām iedzīvotājus šķirot, lai varētu ietaupīt. Un aicinām pasekot līdzi izvešanas biežumam," viņš teica, norādot, ka atkritumu izvešanas cenas dažādās mājās un dažādās apkaimēs iedzīvotājiem atšķiroties.

No 1.septembra pilsētas centra un Latgales priekšpilsētas iedzīvotājiem par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs jāmaksā 26,48 eiro par kubikmetru līdzšinējo 24,66 eiro vietā, bet no 2025.gada - 27,06 eiro.

Savukārt Kurzemes rajonā līdzšinējo 24,93 eiro vietā būs jāmaksā 26,76 eiro par kubikmetru. No 2025.gada atkritumu apsaimniekošanas izmaksas šajā rajonā pieaugs līdz 27,35 eiro par kubikmetru.

Zemgales priekšpilsētā sadzīves atkritumu apsaimniekošana no septembra izmaksās 23,69 eiro par kubikmetru līdzšinējo 21,90 eiro vietā. No 2025.gada izmaksas pieaugs līdz 24,28 eiro.

Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētā sadzīves atkritumu apsaimniekošana izmaksās 25,95 eiro par kubikmetru līdzšinējo 24,25 eiro vietā. No 2025.gada par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs jāmaksā 26,52 eiro par kubikmetru.

Kā ziņots, Rīgā izveidotas četras atkritumu apsaimniekošanas zonas, kurās atkritumu apsaimniekošanas tarifi nedaudz atšķiras.

SIA "Clean R" apsaimnieko divas zonas, bet pa vienai "Lautus Vide" un "Eco Baltia vide".

Svarīgākais
Uz augšu