Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Kadirova meitas ceļojušas uz Franciju ar svešiem dokumentiem (2)

Foto: @nexta_tv

Čečenijas vietvalža Ramzana Kadirova meitas – Karina, Tabarika un Khedi Kadirovas – izmantoja pases ar citu uzvārdu, kad 2017. gadā ar tēva privāto lidmašīnu devās uz Franciju. Par to 28. augustā ziņoja “Agenstvo”, atsaucoties uz noplūdušu datubāzi par Krievijas robežas šķērsošanu.

Saskaņā ar publikācijā redzamajiem ekrānuzņēmumiem viņas 2017. gada 12. jūlija rītā ar lidmašīnu ar valsts numuru VQBVVQ lidoja no Groznijas uz Franciju. Televīzijas kanāls “Dozhd” 2017. gadā ziņoja, ka šāds numurs bija Kadirova izmantotajai biznesa lidmašīnai “Airbus ACJ319”.

Čečenijas līdera meitas, šķērsojot robežu, izmantoja pases uz Musajeva vārda, ziņo “Agenstvo”. Izdevuma publicētajās ekrānkopijās redzams, ka dokumentos bija tie paši vārdi, uzvārdi, tēvvārdi un dzimšanas datumi, kas Karinai, Tabarikai un Khedi Kadirovām. “Agenstvo”norāda, ka šīs pases, saskaņā ar citu nopludināto informāciju, joprojām ir norādītas kā derīgas.

Lidmašīnā atradās arī Fatima Hazujeva, kuru “Project” dēvē par Kadirova otro sievu. Kopā ar viņu ceļoja arī viņas meita Ašura, kurai tobrīd bija pieci gadi. Ašura izmantoja dokumentus ar mātes uzvārdu. Kadirovs iepriekš apgalvoja, ka Ašura ir viņa pirmās sievas Mednijas meita, savukārt Čečenijas iestādes ziņoja, ka viņai ir Kadirova uzvārds.

Saskaņā ar nopludinātajiem dokumentiem lidmašīnā kopumā atradās 21 cilvēks. Piemēram, lainerī atradās Čečenijas Iekšlietu ministrijas Ekonomikas un pakalpojumu atbalsta centra vadītājs Romāns Sulejmanovs un Speciālo uzdevumu vienības “Tereka” virsnieks Mosvars Adalajevs, kurus Čečenijas līderis nosauca par “mīļajiem brāļiem”.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu