Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Ziemeļjūras pludmalē Dānijā smilšu nogruvumā gājuši bojā divi zēni

Foto: EPA /Scanpix

Svētdien Dānijā divus deviņus un divpadsmit gadus veci zēni apraka zemes nogruvums. Pēc izglābšanas viņus ar helikopteru nogādāja slimnīcā, taču abi bērni miruši.

Divi deviņus un divpadsmit gadus veci vācu zēni ir miruši pēc tam, kad, spēlējoties Ziemeļjūras pludmalē Dānijā, viņus aprakusi smilšu masa. Saskaņā ar Dānijas policijas sniegto informāciju abi zēni bija no Minhenes apgabala.

Traģēdija notika svētdien Nørre Vorupør, Dānijas ziemeļos. Zēnus izmisīgi meklēja, līdz viņi tika atrakti aptuveni 40 minūtes pēc pirmās trauksmes izziņošanas.

Foto: EPA /Scanpix

Abiem tika sniegta pirmā palīdzība, un viņi ar helikopteru tika nogādāti slimnīcā. Zēnu stāvoklis bija kritisks, un otrdienas vakarā viņi miruši. Policija notikušo vērtē kā “traģisku negadījumu”.

Policijas līdzšinējie secinājumi liecina, ka abi zēni, spēlējoties pludmalē, kāpās bija izrakuši alu, kas, iespējams, arī izraisīja zemes nogruvumu. Tomēr, tā kā pēdējā laikā ir stipri lijis, piekrastē varētu būt arī paaugstināts šāda veida zemes nogruvumu risks, skaidroja policija. Abu zēnu vecāki, kuri ir no divām dažādām ģimenēm, bija notikuma vietā, kad notika negadījums.

Svētdien citur reģionā fiksēts dubļu nogruvums. Tā rezultātā nācās glābt desmit gadus vecu vācu zēnu, kurš, par laimi, nav cietis.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu