Video Durovam izvirzītas apsūdzības un noteikts aizliegums izbraukt no Francijas (1)

Pāvels Durovs
Pāvels Durovs Foto: Reuters/ScanPix

“Telegram” dibinātājam Pāvelam Durovam ir izvirzītas apsūdzības. Viņam ir noteikta tiesas uzraudzība. Tagad viņam ir aizliegts izbraukt no Francijas. Viņam ir jāiemaksā drošības nauda 5 miljonu eiro apmērā un pēc tam divas reizes nedēļā jāierodas policijā, atsaucoties uz prokuratūru, ziņo AFP.

Durovs tiek apsūdzēts sešos pārkāpumos, tostarp tiešsaistes platformas pārvaldīšanā, lai veiktu nelikumīgus darījumus. Viņam draud līdz 10 gadiem cietumā. Citas apsūdzības ietver atteikšanos sadarboties ar iestādēm, nelikumīgu kriptoloģijas pakalpojumu sniegšanu, līdzdalību narkotiku tirdzniecībā, krāpšanā un pornogrāfiska rakstura materiālu glabāšanā, tostarp ar nepilngadīgām personām.

Durovs tika aizturēts 24. augustā Parīzes Le Buržē lidostā, kur viņš ar privātu lidmašīnu bija ieradies no Azerbaidžānas. Viņa apcietinājuma termiņš bez apsūdzībām beidzās trešdien, un Francijas prokuratūra viņu atbrīvojusi, uzliekot par pienākumu ierasties tiesā uz sākotnējo noklaušināšanu un iespējamo apsūdzību izvirzīšanu.

Francijas tiesību akti atļauj pirmstiesas apcietinājumu uz laiku līdz 96 stundām. Pēc tam tiesai ir jālemj, vai apsūdzēto atbrīvot vai apsūdzēt un, ja nepieciešams, paturēt viņu apcietinājumā.

Durovs izveidoja "Telegram" 2013.gadā pēc tam, kad viņa pirmais projekts - Krievijas sociālais tīkls "VKontakte" (VK) - saskārās ar grūtībām, kurās viņš vainoja Kremli. Viņš 2014.gadā pameta Krieviju.

"Telegram" ir kļuvis ārkārtīgi populārs, daļēji pateicoties tam, ka tā ziņojumapmaiņas kanālos ir viegli skatīties un publicēt videoklipus.

Taču kritiķi apsūdz to, ka tajā bieži vien tiek izvietots nelikumīgs saturs, sākot ar ekstrēmiem seksuāliem attēliem, dezinformāciju un arī narkotiku iegādes pakalpojumiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu