Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Kuzikovs skaidro, kādēļ pametis "Delfi" valdes priekšsēdētāja amatu

AS "Delfi" valdes priekšsēdētāja amatu nesen atstājušais Konstantīns Kuzikovs.
AS "Delfi" valdes priekšsēdētāja amatu nesen atstājušais Konstantīns Kuzikovs. Foto: Evija Trifanova/LETA

AS "Delfi" valdes priekšsēdētāja amatu nesen atstājušais Konstantīns Kuzikovs sociālajā tīklā "LinkedIn" savu aiziešanu no šī posteņa skaidro ar centieniem izvairīties no "status quo" vadītāja un atkarīga valdes locekļa slazda.

Kuzikovs apgalvo, ka, ticot pārmaiņu spēkam un svaigai perspektīvai, jūt, ka pienācis laiks jaunai nodaļai.

Viņš skaidro, ka izšķirošais brīdis pienācis šī gada BICG mācību sesijas laikā, kad bijušais "Carlsberg" vadītājs dalījies pieredzē, kas viņu dziļi uzrunājusi. Bijušais "Carlsberg" vadītājs esot paskaidrojis, kā pēc astoņiem gadiem valdes locekļi var kļūt atkarīgi un vairāk fokusēti uz "status quo" saglabāšanu, nevis uz jaunas izaugsmes ceļu meklēšanu.

Kuzikovs norāda, ka ir centies izvairīties no ieslīgšanas šajā tendencē, tomēr esot to pietiekami novērojis mediju industrijā.

Viņš arī pauž, ka "Delfi" un "D Screens" gaida jauni riskanti projekti un tehnoloģijas, un viņš vēros, kurp tie ved.

Kā vēstīts, "Delfi" valdes priekšsēdētājs Kuzikovs pārtraucis darba attiecības ar uzņēmumu.

Kā liecina "Delfi" izplatītais paziņojums, līdz jauna valdes priekšsēdētāja iecelšanai šī amata pienākumus pildīs uzņēmuma valdes locekle, Biznesa attīstības un abonēšanas departamenta vadītāja Maira Meija. Valdes sastāvā darbu turpina arī "Delfi" galvenais redaktors Filips Lastovskis.

Kuzikovs amatu atstāj pēc abpusējas vienošanās, un uzņēmuma uzraudzības padome jau ir sākusi meklēt jaunu valdes priekšsēdētāju. Viņš "Delfi" valdes priekšsēdētāja amatā pavadīja vairāk nekā desmit gadus.

Latvijas uzņēmums AS "Delfi" ir Baltijas mediju grupas AS "Ekspress Grupp" 100% meitasuzņēmums. "Ekspress Grupp" pieder "Delfi" ziņu portāli visās Baltijas valstīs. Lielākie "Ekspress Grupp" akcionāri ir Igaunijas uzņēmējs Hanss Luiks (25,86% akciju) un viņa kompānija "HHL Ruhm" (47,37% akciju). "Ekspress Grupp" akcijas kotē Tallinas biržas oficiālajā sarakstā.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, AS "Delfi" pērn strādāja ar 5,599 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% mazāk nekā 2022.gadā, bet kompānija cieta 96 655 eiro zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Svarīgākais
Uz augšu