Nīderlande atļāvusi Ukrainai izmantot tās piegādātos iznīcinātājus F-16 Krievijas teritorijā (5)

Foto: SIPA/Scanpix

Ukraina Krievijas teritorijā var izmantot Nīderlandes piegādātos amerikāņu iznīcinātājus F-16, intervijā raidsabiedrībai "Nos" paziņojis Nīderlandes Bruņoto spēku aizsardzības priekšnieks ģenerālis Onno Eihelsheims. "Mēs neesam noteikuši nekādus ierobežojumus F-16 izmantošanai vai darbības rādiusam, kamēr tiek ievēroti kara likumi," pauda Eihelsheims.

Kā norāda Eihelsheims, tas pats attiecas arī uz citiem Nīderlandes piegādātajiem ieročiem.

"Ukrainas bruņotie spēki var tos izmantot kaujas laukā "pēc saviem ieskatiem", ja tie atbilst starptautisko humāno tiesību principiem. Mēs vēlamies, lai Ukraina uzvar karā, un mēs darām visu iespējamo, lai tas notiktu," uzsvēra Nīderlandes Karalisko gaisa spēku ģenerālis.

Nīderlande ir solījusi Ukrainai piegādāt 24 F-16 iznīcinātājus. Intervijā gan Eihelsheims neatklāja, cik no tiem jau šobrīd atrodas Ukrainas rīcībā.

Eihelsheims komentēja arī Ukrainas operāciju Kurskas apgabalā, nosaucot to par "izcilu no praktiskā viedokļa". "Viņi diezgan ātri ieņēma lielu teritoriju. Šādi rīkojoties, viņi Putinam ir radījuši dilemmu," pauda Eihelsheims.

6. augustā Ukrainas bruņotie spēki pārgāja Krievijas robežu Kurskas apgabalā un sāka ofensīvu, virzoties aizvien dziļāk reģionā. Kopš operācijas sākuma Ukrainas armijas gūstā nonākuši 594 Krievijas karavīri, un ukraiņi šajā Krievijas reģionā kontrolē vairāk nekā 100 apdzīvotās vietas jeb 1294 kvadrātkilometrus, otrdien, 28. augustā, paziņoja Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis.

Armijas virspavēlnieks arī atgādināja, ka viens no Kurskas operācijas uzdevumiem bija atvilkt ievērojamus Krievijas spēkus no citiem virzieniem - jo īpaši no Pokrovskas un Kurahoves virziena.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu