Tiek plānots paplašināt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pilnvaras. Ar NEPLP pūliņiem jau tagad ir izdevies ierobežot piekļuvi daudziem Krievijas televīzijas kanāliem un portāliem, un nu rindā ir tīmekļa kinoteātri ar pirātisku saturu un torrentu vietnes. Vai šie pūliņi būs pietiekoši, vai arī tehnoloģiju attīstība ļaus rast alternatīvas? Vai tiks bloķēts arī  VPN un lietotāji tiks sodīti par pirātiska satura izmantošanu? TVNET+ to skaidroja pie nozares pārstāvjiem.

Tomēr, aizliedzot televīziju, daudzi cilvēki zaudēja iespēju legāli skatīties izklaidējošās pārraides, filmas un seriālus krievu valodā un sāka meklēt iespējas, kā apmierināt savas vajadzības pirātiskajos tīmekļa kinoteātros vai lejupielādējot tos torrentu vietnēs. Kā noskaidrots, tas nenotiek tāpēc, ka uzraugošās iestādes ir aklas un kurlas, kas neko neredz un nedzird. Līdz šim vienkārši nav bijis pietiekamas likumu bāzes, lai cīnītos pret šo problēmu.

Pašreiz tiesībsargājošajām iestādēm ir tiesības pieprasīt no resursiem, kas nelegāli izvieto ar autortiesībām aizsargātu saturu, to nekavējoties pārtraukt, vai arī vērsties tiesā. Tomēr praksē tas ir neefektīvi.

Jaunā normatīvā bāze dod NEPLP pilnvaras ātri un kardināli atrisināt dažādus problemātiskos jautājumus.