Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

No Gārfīlda līdz Runcim zābakos! Pasaulē populārākie animācijas kaķi

Foto: TVNET kolāža

Izrādās, vairums pasaules iedzīvotāju ir izauguši ar kaķiem, jo pasaulē slavenākie kaķu tēli rodami animācijas filmiņās. Šajā rakstā kopā ar Gourmet Gold noskaidrosim, kuri ir pasaulē populārākie kaķi un kaķveidīgie! 

Gārfīlds no animācijas "Gārfīlds un draugi".

Slaveno multfilmu kaķu sarakstu noteikti jāsāk ar šo rudo slavenību vārdā Gārfīlds, ar snobiskāko kaķa raksturu. Gārfīlds unikāli manipulē ar visu savu ģimeni, dievina slinkošanu un, protams, lazanju. 

Foto: publicitātes

2. Toms no animācijas "Toms un Džerijs"

Pelēkā kaķa Toma sāncensība ar peli Džeriju ir ļoti slavena visā pasaulē. Tas tāpēc, ka patiesībā kaķis nemaz nevēlas Džeriju apēst, jo viņu tāpat lutina un labi baro, bet gan uzvarēt jebkurā sāncensībā ar nešpetno pelēnu, un abus vieno īpaša vājība - skaists pretējais dzimums.

Foto: publicitātes

3. Fēlikss no animācijas "Kaķis Fēlikss"

Fēlikss ir mēmā animācijas kino zvaigzne, kas uz melnbaltajiem ekrāniem parādījās jau 50. gados. Tas viņu padara par vienu no vecākajiem multfilmu kaķiem! Kaķa tiešums, negaidītie triki un astaiņa maģija, par spīti melnbaltajām krāsām, aizvien valdzina skatītājus. 

Foto: publicitātes

4. Silvestrs no animācijas "Looney Tunes".

Gan jau esat dzirdējuši frāzi: "I tawt I taw a puddy tat." Kas to teicis? Tvītijs, dzeltenais kanārijputniņš, kuru nemitīgi vajā kaķis Silvestrs ar koši sarkano degunu. 

Foto: publicitātes

5. Kaķis cepurē no animācijas "Dr. Seuss"

Kaķis, kas augumā ir padevies patiešām garš, ir slavens ar sarkanbaltsvītraino cepuri un sarkano tauriņu ap kaklu. Kaķim ir lielisks humors, un tas prot radīt haosu divās sekundēs. Tiesa, viņš pārzina arī kādu maģiju - kā pazust, kad notiek nepatikšanas!

Foto: publicitātes

6. Češīras kaķis no animācijas "Alise Brīnumzemē"

Češīras kaķis, iespējams, ir viens no slavenākajiem multfilmu kaķiem pasaulē, un visi zina par tā muļķīgajiem padomiem un īpaši plato smaidu. Gadu gaitā ir bijušas daudzas Češīras kaķa versijas. Grāmatā tas ir parastais pelēkais sētas kaķis, savukārt Disneja filmā - ar rozā un purpursarkanām svītrām.

Foto: publicitātes

7. Hello Kitty no animācijas "Hello Kitty".

Hello Kitty ir mincīte, kuru mīl visā pasaulē. Tās seja parādās uz daudzām precēm, tostarp drēbēm, aksesuāriem, rotaļlietām, spēlēm un grāmatām, un kaķenītei pat ir bijis savs seriāls. Viņa vienmēr ir redzama ar savu raksturīgo jauko sarkano bantīti, un ir teikts, ka viņa ir japāņu bobteila kaķis, šķirne, kas Japānā ir veiksmes simbols, kas šķiet pareizi, ņemot vērā, ka Hello Kitty tagad ir viena no visu laiku ienesīgākajām mediju franšīzēm!

Foto: publicitātes

8. Rozā pantera no animācijas "The Pink Panther"

Rozā pantera sāka darboties kā animācijas varonis un tagad ir kļuvusi tik populāra, ka ir redzama teātros, TV šovos, karikatūrās, filmās, spēlītēs un arī dažādu apģērbu apdrukās.

Foto: publicitātes

11. Runcis zābakos no multfilmas "Šreks"

Runcis zābakos no šīs filmas ir pazīstams kā harismātisks kaķis ar seksīgu balsi. Un kā nu ne, ja to ieskaņojis aktieris Antonio Banderass. Taču kaķa stāsts patiesībā aizsākās daudz senāk. Sākotnēji tas bija itāļu pasakas varonis, viltīgs un izmanīgs sava saimnieka bagātības vairotājs.

Foto: publicitātes

12. Hercogiene no animācijas "Aristokrāti".

Disneja filmā "The Aristocats" Hercogiene ir eleganta, sārti balta kaķene ar aristokrātu asinīm, kas, protams, ieskatās nabaga ielas kaķī Tomasā. Mīlestība nešķiro arī kaķu vidū!

Foto: publicitātes

13. Meowth  no animācijas "Pokemon".

Meowth ir mazs kaķu pokemons. Tam ir krēmkrāsas kažoks un cilvēkam līdzīga inteliģence. Kaķis pat māk runāt! Varonis gan pārsvarā ir ļauns, bet kaķis paliek kaķis!

Foto: publicitātes

14. Simba no animācijas "The Lion King"

Kurš gan nezina mazo Simbu. Teiksiet - tas tak lauvēns. Jā, bet tie visi ir kaķveidīgie. Simba ir lielisks animācijas tēls, kurš, zaudējot tēvu, vienā epizodē saraudinājis visu pasauli. Mīļš, pūkains un draudzīgs!

Foto: publicitātes

15. Snowball II no animācijas "The Simpsons"

Snowball II ir Simpsonu ģimenes otrais kaķis, kas tika nosaukts tāpat kā iepriekšējais. Snowball I bija balts un tāpēc asociējās ar sniega piku, taču Snowball II ir melns kažoks.

Foto: publicitātes

16. Kaķis Fēlikss no reklāmas animācijām

Šis melnbaltais skaistulis ir senā kaķa Fēliksa jaunā versija, kas saglabā melnbalto eleganci arī mūsu krāsainajā pasaulē. Fēlikss ir izcils, jo ne vien reklamē kaķu barību kā modelis, bet pat ir uzdziedājis kopā ar Robiju Viljamsu!

Foto: Publicitātes foto

Raksts tapis sadarbībā ar Gourmet Gold. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu