Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Aicina uzmanīties no krāpnieciskiem ceļojumu piedāvājumiem (1)

Foto: Pixabay

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina patērētājus uzmanīties no krāpnieciskiem ceļojumu piedāvājumiem, ņemot vērā, ka daudzi tūrisma pakalpojumu sniedzēji izmanto sociālos medijus, lai reklamētu izdevīgus ceļojumus, informēja PTAC.

Krāpnieciski piedāvājumi nereti tiek pasniegti līdztekus krāšņām fotogrāfijām un pozitīvām atsauksmēm, kas var radīt iespaidu, ka šis ir izdevīgs un drošs darījums. Tomēr ne visi piedāvājumi, kas izskatās labi, ir uzticami, dažkārt tās var būt arī viltotas tīmekļvietnes, kopējot jau labi zināmu tūrisma operatoru tīmekļvietnes, skaidro PTAC.

Šādi piedāvājumi var būt maldinoši, jo norādītais konta numurs pakalpojuma iegādei izrādās krāpnieku norādītais konta numurs, un samaksātā nauda nonāks krāpnieku rīcībā, patērētājam zaudējot samaksātos līdzekļus.

PTAC aicina būt piesardzīgiem un izvērtēt katru piedāvājumu kritiski. Tostarp PTAC aicina izvēlēties tikai licencētu tūrisma pakalpojumu sniedzēju, kas atrodams PTAC uzturētajā datubāzē. Tāpat nepieciešams pārbaudīt pārdevēja reputāciju, pievērst uzmanību tīmekļvietnes adresei.

Gadījumā, ja rodas šaubas par piedāvājuma patiesumu, PTAC aicina sazināties ar pakalpojuma sniedzēju. Vienlaikus nepieciešams izvēlēties uzticamus maksājumu veidus. Savukārt, pirms maksājuma veikšanas, PTAC aicina pārliecinieties, ka saņemti visi nepieciešamie dokumenti, piemēram, rezervācijas apstiprinājums, ceļojuma nosacījumi.

PTAC aicina ziņot par aizdomīgām vietnēmi, kurās tiek piedāvāti tūrisma pakalpojumi, sūtot informāciju uz e-pasta adresi "ptac@ptac.gov.lv" vai izmantot PTAC tīmekļvietnē esošās kontaktformas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu