Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Par kaušanos izglītības iestādē tiesā Jelgavas novada domnieku

Tiesneša āmurs.
Tiesneša āmurs. Foto: Ieva Čīka/LETA

Jelgavas novada domes deputātu Juri Razživinu (LZS) tiesā par vīrieša pagrūšanu un iesišanu pa seju, noskaidroja aģentūra LETA.

Saskaņā ar apsūdzību, domnieks 2023.gada 14.novembrī kādā Jelgavas novada izglītības iestādē konflikta laikā dusmu uzplūdā tīši pagrūda cietušo. Rezultātā cietušais nokrita uz grīdas, savukārt apsūdzētais turpinājis savas noziedzīgās darbības un ar ķermeni uzkritis virsū cietušajam un ar dūri tīši iesitis viņam pa seju.

Prokuratūrā skaidro, ka apsūdzētā prettiesisko darbību rezultātā cietušajam tika nodarīti miesas bojājumi, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi vidēji smagiem miesas bojājumiem un kas bijuši par pamatu ilgstošiem veselības traucējumiem.

Razživins aģentūrai LETA sīkāk notikušo nekomentēja, taču sacīja, ka konflikts ir saistīts ar personīgajiem apstākļiem ģimenē un dzīvesbiedri. Cietušais vīrietis neesot Jelgavas novada iedzīvotājs. "Tas nav saistīts ar kaut kādu manis kā deputāta visatļautību. Nekas arī netika slēpts un tika paziņots tiesībsargājošajām iestādēm," apgalvoja deputāts.

Viņš uzskata, ka tiesāšanas dēļ deputāta mandāts viņam nav jānoliek, jo krimināllieta nav saistīta ar politisko darbību.

Jau ziņots, ka informācija par deputāta krimināllietu izskanēja domes sēdē, kura no amata gāzta līdzšinējā domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola (LZS), kurai pārmesta arī partijas biedra iespējamā kriminālā nodarījuma slēpšana.

Domnieks Uldis Ainārs (JV) apgalvoja, ka domes priekšsēdētāja vietniece slēpj svarīgu informāciju, kas saistīta ar pašas partijas biedru, domes deputātu. Viņš jautāja, vai Vītola zina par "incidentu skolā", vai viņa ir informēta, kāda tiesa notiks 16.septembrī un kas tajā ir apsūdzētais.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka 16.septembrī plkst.10 Zemgales rajona tiesa skatīs lietu, kurā apsūdzēts Razživins. Viņam celta apsūdzība saskaņā ar Krimināllikuma 126.panta 1.daļu - par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu