Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Peskovs: Kremlim ir lielisks dialogs ar mūsu draugiem no Mongolijas (2)

Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.
Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/AP

Kremlī nav nekādu pārdzīvojumu saistībā ar diktatora Vladimira Putina gaidāmo vizīti Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) dalībvalstī Mongolijā, piektdien, 30. augustā, apgalvoja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

SKT 2023.gada martā izdeva Putina aresta orderi, un no tiesas dalībvalstīm tiek sagaidīts, ka tās aizturēs cilvēkus, kuru aresta orderus izdevusi tiesa.

"Nē, nekādu pārdzīvojumu nav," Peskovs brīfingā atbildēja uz žurnālistu jautājumu, vai Kremlim ir kādi pārdzīvojumi saistībā Putina gaidāmo braucienu.

Kremlim ir "lielisks dialogs ar mūsu draugiem no Mongolijas", apgalvoja preses sekretārs.

Vaicāts, vai ir notikušas sarunas ar Mongolijas varasiestādēm par SKT orderi, Peskovs atbildēja: "Protams, visi vizītes aspekti ir rūpīgi sagatavoti."

Ukraina piektdien aicināja Mongoliju aizturēt Putinu, kad viņš nākamnedēļ apmeklēs valsti.

"Ukrainas puse cer, ka Mongolijas valdība apzinās, ka Vladimirs Putins ir kara noziedznieks," paziņoja Ārlietu ministrija, piebilstot, ka "mēs aicinām Mongolijas varas iestādes izpildīt saistošo starptautisko aresta orderi".

Kremlis paziņoja par Putina gaidāmo vizīti Mongolijā ceturtdien. Tā plānota 3.septembrī.

Šī būs pirmā Putina vizīte valstī, kas ir ratificējusi SKT Romas statūtus, kopš 2023.gada marta, kad šī tiesa izdeva Krievijas diktatora aresta orderi.

Mongolijai gan nav izejas uz jūru, un tā robežojas tikai ar Krieviju un Ķīnu, kas apgrūtinātu Putina nogādāšanu Hāgā hipotētiskā viņa aizturēšanas gadījumā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu