Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Eiropas līmeņa problēma: "Ryanair" priekšnieks nāk klajā ar priekšlikumu tās risināšanai (5)

Foto: dpa/scanpix

Lidmašīnu pasažieriem lidostās vajadzētu atļaut iegādāties tikai divus alkoholiskos dzērienus, paziņoja “Ryanair” vadītājs Maikls O'Līrijs.

Kā vēsta BBC, O'Līrijs paziņojis, ka alkohola ierobežojumu ieviešana lidostās palīdzētu risināt ar nekārtību lidojumos saistītās problēmas. “Ryanair” priekšnieks norāda, ka ik nedēļu lidmašīnās notiek vardarbīgi incidenti alkohola dēļ. Īpaši tas izpaužas, ja grādīgā dzira tiek lietota kopā ar citām vielām.

“Mēs nevēlamies liegt cilvēkiem iedzert. Mēs taču neļaujam cilvēkiem vadīt automašīnu alkohola reibumā, tomēr mēs turpinām viņus sēdināt lidmašīnās, kas lido vairāk nekā 10 kilometru augstumā,” sprieda O’Līrijs.

Viņš uzskata, ka lidmašīnu apkalpes locekļi un citi pasažieri ir kļuvuši par alkoholiķu mērķiem. Problēmu pastiprina arī lidmašīnu kavēšanās, jo tad pasažieriem ir vairāk laika, ko pavadīt lidostās, un daļa to pavada, dzerot alkoholu.

“Agrāk cilvēki, kas bija pārāk daudz iedzēruši, galu galā vienkārši nogāzās vai aizmiga. Taču tagad šie pasažieri lieto arī tabletes un citas vielas,” viņš piebilda. “Tas ir maisījums. Rodas daudz agresīvāka uzvedība, kuru kļūst ļoti grūti kontrolēt.”

O'Līrijs sacīja, ka lidsabidrībām ir grūti identificēt iereibušus cilvēkus pie iekāpšanas vārtiem, it īpaši, ja viņi lidmašīnā iekāpj vairāku cilvēku grupā.

“Kamēr viņi var piecelties un kustēties, viņi tiks cauri [iekšā lidmašīnā]. Tad, kad lidmašīna paceļas, tikai tad mēs sākam redzēt slikto uzvedību,” teica O’Līrijs.

“Ryanair” darbinieki pirms pasažieru iekāpšanas lidojumos uz Ibizu, kas ir viens no vispopulārākajiem “ballīšu galamērķiem”, pārmeklē ceļotāju somas, lai atrastu alkoholu. Citi problemātiskie galamērķi ir dažas Grieķijas salas.

“AirportsUK” pārstāvis pauž, ka traucējoša uzvedība alkohola vai citu iemeslu dēļ “ir nepieņemama un var novest pie ievērojamiem sodiem”.

Šie sodi ir naudas sodi, iekāpšanas liegums vai pat divu gadu cietumsods. Viņš piebilda, ka lidostās ir “plašs pasākumu komplekss, kas ļauj uzraudzīt un novērst traucējošu uzvedību, kā arī nodrošināt visu pasažieru drošību”.

Svarīgākais
Uz augšu