Durovs apgalvo, ka jau iepriekš sadarbojies ar Francijas specdienestiem un novērsis vairākus terora aktus, raksta Libération (2)

Pāvels Durovs
Pāvels Durovs Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tūlīt pēc aizturēšanas Parīzes lidostā Le Buržē Pāvels Durovs nopratināšanā apgalvoja, ka sadarbojies ar Francijas specdienestiem, ziņoja Francijas izdevums Libération. Durovs teicis, ka uzturējis kontaktus ar Francijas Iekšējās drošības ģenerāldirektorāta (DGSI) darbiniekiem: tika izveidots oficiāls saziņas kanāls “ar karsto līniju un īpašu e-pasta adresi”, kas palīdzēja novērst vairākus teroristu uzbrukumus.

Saskaņā ar publikācijas avota sniegto informāciju Durovs tikās ar DGSI pārstāvjiem Dubaijā. Tikšanās datums gan nav precizēts. Šīs tikšanās laikā uzņēmējs, pēc avota teiktā, licis saprast, ka viņam “nebūtu lietderīgi izpaust informāciju, kas veido militāro noslēpumu”. Nav arī precizēts, kas tika apspriests.

Libération arī raksta, ka nopratināšanas laikā Durovs tiesībsargiem nodeva savu tālruni un ļāva viņiem tam piekļūt.

Agrāk arī “Le Parisien” citēja kādu avotu, kas apgalvoja, ka “Telegram” ir izveidojis saziņas kanālu ar Francijas tiesībsargājošajām iestādēm. Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu sniegto informāciju Durovs precizēja, ka “Telegram” aprobežojas tikai ar cīņu pret terorismu un atsakās sadarboties ar citiem policijas dienestiem, aizbildinoties, ka tie varētu “ļaunprātīgi izmantot” tā sniegtās iespējas.

Pāvels Durovs tika aizturēts 24. augustā Parīzes Le Buržē lidostā. Iepriekš kļuva zināms, ka viņš tika nopratināts saistībā ar lietu, kas ierosināta pret neidentificētām personām par 12 noziedzīgiem nodarījumiem. Makrons, komentējot Durova aizturēšanu, uzsvēra, ka tā nav politiska lieta.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu