"Esam spiesti pārcelt termiņus": Atlikta Rīgas panorāmas rata atklāšana (1)

Skats uz Rīgas panorāmas ratu.
Skats uz Rīgas panorāmas ratu. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas panorāmas rata atklāšana sākotnēji bija plānota augustā, tomēr dažādu iemeslu dēļ būvniecība joprojām turpinās, un atklāšana pārcelta uz nezināmu laiku. Panorāmas rata būvniecība izrādījusies izaicinājumiem pilns un izaicinošs process, vēsta “TV3 Ziņas”.

No lielākajiem darbiem kas vēl jāizdara – jāuzmontē kabīnes. Katrā no tām vienlaicīgi varēs atrasties astoņi cilvēki. Paredzams, ka panorāmas rats varēs darboties apstākļos no -20 grādu sala līdz pat 40 grādu karstumam.

Darbus kavē daudzi faktori, tostarp arī atrašanās vieta. Rats atrodas šaurā vietā starp ielu un tramvaja sliedēm, kā arī blakus ir koki, kuri obligāti jāsaglabā. Kompānijas “RPR operators” valdes loceklis Dmitrijs Uspenskis stāsta, ka darbi tika sākti 2023. gadā, pārstādot divus dižskābaržus, un rata pamati pabeigti šogad pavasarī, pēc kā sākusies tā montāža.

Panorāmas rats tiks pabeigts un nodots ekspluatācijā vēl šogad. Iepriekš tika prognozēts, ka rats tiks atklāts augustā, taču tagad būvnieki neprognozē, kad varētu notikt rata atklāšana. Kad tas tiks pabeigts, to pārbaudīs īpaša ekspertu delegācija no Vācijas.

“Šobrīd ļoti grūti par to spriest, [kad rats tiks atklāts]. Šis ir unikāls projekts, pēc klasifikācijas tas ir milzu rats, esam atkarīgi no piegādātājiem no visas pasaules; tiklīdz viena skrūve nav piegādāta laicīgi, esam spiesti pārcelt termiņus,” saka Uspenskis.

Viņš arī norāda, ka pagaidām nav zināms, kādas būs panorāmas rata biļešu cenas, taču tās varētu būt “padsmit eiro”.

Plašāk skaties sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu