Krievijā pazudis helikopters ar 22 cilvēkiem (1)

Mi-8 helikopters. Ilustratīvs attēls
Mi-8 helikopters. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters / Scanpix

Sestdien Kamčatkas apgabalā Krievijā pazudis helikopters, ar kuru lidojuši 22 cilvēki, vēsta “Deutsche Welle”, atsaucoties uz “Telegram” kanālu “Predstavitel Rosaviacii”.

Kā paziņojis Krievijas federālās gaisa satiksmes aģentūras preses pārstāvis Artjoms Korenjako, helikopters Mi-8T pārvadājis 22 cilvēkus – trīs ekipāžas locekļus un 19 pasažierus. Gaisa kuģis no radariem pazudis kalnainā apvidū, 17 kilometru attālumā no Petropalovskas-Kamčatskas starptautiskās lidostas.

Kā norāda “RTVi”, ņemot vērā nelielo attālumu, ko nolidojis helikopters, tas ir, 25 kilometrus, tā lidojuma laiks nebija ilgs. Tomēr šajā laikā ekipāža nav komunicējusi ar gaisa satiksmes dispečeriem.

“Telegram” kanāls “112” publicējis sarakstu ar 20 cilvēkiem, kuri atradušies pazudušajā helikopterā. To vidū ir arī Krievijas Futbola savienības finanšu direktors Arsēnijs Zamjatins ar sievu Polīnu. Arī Futbola savienība apstiprinājusi, ka Zamjatins ar sievu uz Kamčatku devās atvaļinājumā, un viņiem bija paredzēts ar helikopteru doties ekskursijā uz vienu no tur esošajiem vulkāniem.

Atbildīgie dienesti turpina meklēt helikopteru, un sestdien veiktie meklēšanas darbi nav devuši rezultātu. Tiek norādīts, ka “mākoņi bijuši zemu, tādēļ teritorijas apsekošana ar glābēju helikopteru nav bijusi veiksmīga”. Pašlaik meklējumi turpinās. Meklēšanu apgrūtina fakts, ka šajā reģionā tikpat kā nav sauszemes ceļu, tādēļ glābējiem jāpārvietojas vai nu kājām, vai nu ar kādu lidaparātu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu