Rinkēvičs: Mācāmies un studējam labākas un interesantākas pašu dzīves dēļ (5)

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

Jebkurā vecumā ar iegūtajām zināšanām un prasmēm pasauli varam padarīt labāku, apsveikumā Zinību dienā norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Prezidents apsveikumā pauž, ka Zinību diena ir sākums kam jaunam. Tostarp katram - bērnudārzniekiem, skolēniem, studentiem, pedagogiem, mācībspēkiem, vecākiem un vecvecākiem. Katram, kurš sāk vai turpina mācīties lasīt, iedziļināties, saprast, pētīt, kā arī katram, kurš mācās mācīties.

Rinkēvičs akcentē, ka mācāmies un studējam labākas un interesantākas pašu dzīves dēļ, kā arī labākas Latvijas un pasaules dēļ. Tāpat arī jebkurā vecumā zināšanas ved tuvāk pārticībai un patiesai pārliecībai par sevi.

Vienlaikus prezidents apsveikumā norāda, ka ikviena pedagoga un mācībspēka darbs turpinās arī pēc tam, kad noskanējis skolas zvans un skolēni aizskrējuši savās gaitās. Skolot - tas ir dzīvesveids, sirdsdarbs, un īstam pedagogam tas ir patiess dzīves aicinājums, akcentē Rinkēvičs, norādot, ka tā tam ir jābūt, "jo tikai ar degsmi šis darbs ir paveicams".

Rinkēvičs Zinību dienā saka paldies ikvienam Latvijas pedagogam bērnudārzos, skolās un mācībspēkam augstskolās. Tostarp prezidents pateicies par mācībspēku entuziasmu un darbu, kā arī par pedagogu dzīves sūtību - būt par paraugu un iedvesmas avotu katram.

"Kā jūs vēl aizvien atceraties savus skolotājus, tā arī jūsu tagadējie skolēni atcerēsies jūs. Novēlu, lai šīs būtu košas, jautras un patīkamas atmiņas," vēl prezidents.

Valsts prezidents arī vēl, lai šī Zinību diena ir sākums ceļam uz jauniem un svarīgiem mērķiem. Kā arī - lai jebkurš uztraukums pārvēršas motivācijā.

Tāpat Rinkēvičs vēl, lai jaunās zināšanas mūs padara drošākus un laimīgākus, kā arī, "lai skaists un par zaļu pat vēl zaļāks jaunais mācību gads".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu