VIDEO Krievija sūdzas par līdz šim masveidīgāko dronu uzbrukumu (10)

Foto: AFP / Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņo, ka naktī uz 31. augustu virs Kurskas, Brjanskas, Voroņežas, Belgorodas, Maskavas, Kalugas, Tulas, Tambovas, Smoļenskas, Orelas, Tveras un Ivanovas apgabaliem notriekti 158 Ukrainas bruņoto spēku droni, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "Unian". 

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins plkst. 7.30 no rīta rakstīja, ka uzbrukums joprojām tiekot atvairīts. Viņš norāda, ka uzbrukuma mērķis bijusi Maskavas naftas pārstrādes rūpnīca – viena no lielākajām un visaizsargātākajām Krievijā. Pie tās notriekts drons.

Sobjaņins norāda, ka uzbrukumā rūpnīcai nav nodarīti bojājumi un nav bojāgājušo, kā arī tās darbība nekādā veidā nav bijusi apdraudēta. Neatkarīgais izdevums "ASTRA" norāda, ka vietējie iedzīvotāji naftas pārstrādes rūpnīcā pamanījuši liesmas. Tās tur parasti ir redzamas degvielas dedzināšanas darbu laikā, taču pēc uzbrukuma tās bijušas intensīvākas.

Turklāt uzbrukumam pakļauta Maskavas apgabala spēkstacija, kā arī spēkstacija un gāzes sadales tīkls Tveras apgabala Konakovā. 

Konakovā pēc dronu uzbrukuma pie sadales tīkla un spēkstacijas izcēlies ugunsgrēks. Ugunsgrēks esot paaugstinātas bīstamības. 

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu