"Iznīcina paši savējos": Krievija bombardē Sudžu (23)

Foto: EPA/Scanpix

Neraugoties uz to, ka Sudža Kurskas apgabalā Krievijā atrodas frontes aizmugurē, Krievijas armija ar aviobumbām, artilēriju un bezpilota lidaparātiem burtiski cenšas nolīdzināt savu pilsētu no zemes virsas, vēsta "Unian", atsaucoties uz Ukrainas Bruņotajiem spēkiem. 

"Iznīcina paši savējos," vēsta ukraiņu armija. Tiek norādīts, ka piektdien Krievijas bumba trāpījusi vietējam bērnudārzam, bet lidmašīna veikusi uzbrukumu Sudžas dzīvojamajā rajonā. 

"No aptuveni pieciem tūkstošiem vietējo iedzīvotāju pilsētā palikuši vairs tikai 200 civilie, kuriem, ņemot vērā starptautiskās humanitārās tiesības, palīdz Ukrainas karaspēks. Nospiedošs vairākums ir pensijas vecuma cilvēki.

Visi kā viens runā krieviski, un saka, ka "vara ne par ko nav brīdinājusi" un viņi vienkārši pamesti," norāda Ukrainas Bruņotie spēki. 

Tāpat tiek ziņots, ka jaunie Ukrainas komandieri pēdējo dienu laikā veikuši ūdensvada remontu Sudžā, lai nodrošinātu vietējiem iedzīvotājiem dzeramo ūdeni. 

"Pateicoties mūsu karavīriem, šī problēma ir atrisināta ar ūdens cisternām. Arī medicīnisko palīdzību pilsētā sniedz Ukrainas karavīri," raksta Ukrainas armija. 

Portāls "15min" vēsta, ka Krievijas armijai zaudējot kontroli pār pilsētu, tā sāka bombardēt Sudžu "ar visu, kas trāpās pa rokai". 

Ziņots, ka 6. augustā Ukrainas armija sāka uzbrukumu Kurskas apgabalā, pārraujot Krievijas aizsardzības līniju Sudžas rajonā un strauji pārvietojoties arī apkārtējos rajonos. Tādējādi kara trešajā gadā Ukraina faktiski karadarbību ir pārnesusi arī uz paša agresora teritoriju.

Video: LTV reportāža no Sudžas:

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu