Video Atrasts Krievijā pazudušais helikopters; visi 22 cilvēki gājuši bojā

Foto: Ekrānuzņēmums no X

Kamčatkā atrastas 31. augustā pazudušā helikoptera Mi-8 atlūzas, vēsta “Meduza”, atsaucoties uz reģionālajiem glābšanas dienestiem.

Helikopters nogāzies, ietriecoties kalnā. Tā atlūzas izdevās pamanīt no gaisa, aptuveni 900 metrus virs jūras līmeņa netālu no vietas, no kuras ekipāža pēdējo reizi komunicējusi.

Helikopterā atradās 22 cilvēki – trīs apkalpes locekļi un 19 pasažieri. Negadījumā nav izdzīvojušo. Starp pasažieriem bija arī Krievijas Futbola savienības finanšu direktors Arsēnijs Zamjatins kopā ar sievu, kuri Kamčatkā bija ieradušies atvaļinājuma laikā.

Krievijas Austrumu izmeklēšanas pārvalde transporta jautājumos ierosinājusi krimināllietu par gaisa transporta drošības noteikumu un ekspluatācijas pārkāpumiem, kā rezultātā iestājusies divu un vairāk cilvēku nāve.

“Shot” precizē, ka helikoptera atlūzas atrastas pie vulkāna Vačkažeca kalnu masīva. Pēc kanāla datiem, helikopters aizķēries aiz klints un nogāzies.

Kamčatkas apgabala gubernators Vladimirs Solodovs paziņojis, ka varasiestādes dara visu iespējamo ātrākai speciālistu nogādāšanai helikoptera nokrišanas vietā.

“Mash” ziņo, ka helikopteru pilotējis pilots Deniss Bļešiks. Līdzās viņam helikopterā bijis arī tūrisma aģentūras “Bolshaya Strana” dibinātājs Mihails Repņikovs un viņa sieva Jūlija, kura bijusi gide un organizējusi tūres uz Kamčatku.

Tiek ziņots, ka Mi-8 meklēšanā bija iesaistīti 60 cilvēki un 15 tehnikas vienības, un meklēšanu apgrūtināja kalnainais reljefs un sarežģīti laikapstākļi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu