Netanjahu sola skarbu atbildi "Hamās" par ķīlnieku nāvi (4)

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Foto: AP/Scanpix

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu solījis nokārtot rēķinus ar palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" pēc tam, kad armija tunelī Gazas joslas dienvidos atrada sešu "Hamās" sagūstīto cilvēku mirstīgās atliekas.

"Tie, kas nogalina ķīlniekus, nevēlas vienošanos" par pamieru Gazas joslā, paziņoja Netanjahu. Vēršoties pie "Hamās" līderiem, Netanjahu solīja viņus nomedīt un nokārtot rēķinus ar viņiem.

Premjerministrs sacīja, ka Izraēla "cīnās visās frontēs pret nežēlīgu ienaidnieku, kurš vēlas mūs visus nogalināt". Viņš pieminēja apšaudi pie Hebronas, kur šodien tika nogalināti trīs policisti. "Hamās" nav uzņēmies atbildību par šo uzbrukumu, bet nodēvējis to par "varonīgu pretošanās kustības operāciju".

Pēc Netanjahu teiktā, "fakts, ka "Hamās" turpina pastrādāt tādas zvērības, kādas pastrādāja 7.oktobrī, uzliek mums pienākumu darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka tas vairs nespēj to darīt".

Kā ziņots, pērnā gada 7.oktobrī slaktiņā, ko Izraēlā sarīkoja palestīniešu teroristiskais grupējums "Hamās", teroristi nogalināja aptuveni 1160 cilvēkus, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus.

Tiek lēsts, ka teroristu rokās vēl atrodas aptuveni 100 ķīlnieki, no kuriem vismaz trešdaļa tiek uzskatīta par mirušiem.

Izraēlas armijas preses sekretārs Daniels Hagari šodien paziņoja, ka seši cilvēki, kuru mirstīgās atliekas sestdien tika atrastas tunelī, tika nogalināti neilgi pirms tam, kad armijai izdevās viņus sasniegt.

Armijas preses sekretārs Nadavs Šošani žurnālistiem sacīja, ka saskaņā ar sākotnējo novērtējumu viņus brutāli nogalināja "Hamās" teroristi. Viņš uzsvēra, ka tunelī apšaude nenotika, un "Hamās" apgalvojumi, ka ķīlnieku nāvē vainojami Izraēlas spēki, ir nepatiesi.

Mirušie ķīlnieki tika atrasti tunelī Rafahā, aptuveni kilometru no vietas, kur otrdien Izraēlas armija izglāba vienu ķīlnieku.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu