Pirms nedēļas TVNET+ publikācija "Torrentus un pirātiskos interneta kinoteātrus bloķēs: vai lietotājiem draudēs sods?" radīja lielu lasītāju interesi. Turpinot tēmu, Valsts policija sniedza portālam plašu komentāru, atsaucoties uz normatīvajiem aktiem - kāda atbildība ir paredzēta tiem cilvēkiem, kuri neievēro likumus. Taisnības labad jāpiebilst, ka Lietuvā ir bijuši gadījumi, kad lietotāji ir sodīti par "pirātiskajām" filmām un audiogrāmatām. 

Kā jau vēstīja TVNET+, jau vairākus gadus Latvijā tiek īstenota aktīva cīņa pret tiem, kuri piedāvā nelegālās televīzijas pakalpojumus, piedāvājot abonentiem piekļūt Latvijā aizliegtajiem Krievijas televīzijas kanāliem. 2022. gadā pieņemtās normas ļauj sodīt ne tikai tos, kuri piedāvā šādus pakalpojumus, bet arī tos, kuri skatās aizliegto saturu (Aizsargāta pakalpojuma likums, 2. punkts, 7. apakšpunkts). Pašlaik Saeimā izskatīšanai iesniegti likuma labojumi, kas paplašina Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pilnvaras: drīz uzraugošais orgāns iegūs pilnvaras bloķēt torrentu vietnes, pirātiskos kinoteātrus un citus resursus, kas ļauj lejupielādēt filmas, mūziku, elektroniskās grāmatas un citu saturu, kas pārkāpj autortiesības.

Tas, ka interaktīvās televīzijas iekārtas vai satelītšķīvji, kas noskaņoti ne uz pareizo pusi, Latvijā nav likumīgi, ir skaidrs. Bet kā ir ar VPN?

Valsts policija skaidro TVNET+ šo situāciju.