Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

"Rēzeknes siltumtīklu" valdes locekļi uzticības zaudēšanas dēļ atsaukti no amatiem

"Rēzeknes siltumtīklu" valdes locekļi uzticības zaudēšanas dēļ atsaukti no amatiem.
"Rēzeknes siltumtīklu" valdes locekļi uzticības zaudēšanas dēļ atsaukti no amatiem. Foto: Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības konts sociālajā platformā "Facebook"

Saistībā ar pašvaldības SIA "Rēzeknes siltumtīkli" darbinieku braucienu uz Prāgu pirmdien no amata atbrīvota uzņēmuma valde, informēja pašvaldībā.

Ņemot vērā to, ka plašsaziņas līdzekļos tika izplatīta informācija par nelietderīgi izmantotajiem finanšu līdzekļiem "Rēzeknes siltumtīklos" laikā, kad Rēzeknes pašvaldība atrodas smagā finanšu situācijā, pirmdien, pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, sasaukta ārkārtas dalībnieku sapulce.

Sapulces laikā tika pieņemts lēmums par "Rēzeknes siltumtīklu" valdes locekļa korporatīvās pārvaldības jomā Gunta Gailuma un valdes locekļa siltumenerģētikas un siltumapgādes jomā Jāņa Pāvula atsaukšanu no valdes locekļu amatiem. Pašvaldībā skaidro, ka uzņēmuma vadības pieņemtie lēmumi ne tikai grauj pašvaldības prestižu un neveicina tās kopējās finanšu situācijas stabilizāciju, bet arī liecina par neapmierinošu kapitālsabiedrības pārvaldību, it īpaši pašvaldības finanšu krīzes laikā, tādējādi zaudējot kapitāldaļu turētāja uzticību.

Tāpat tika apstiprināti grozījumi kapitālsabiedrības statūtos, nosakot, ka sabiedrības valdē turpmāk darbosies tikai viens valdes loceklis.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajai kārtībai uzņēmuma valdes locekļa amatā tika iecelts Aldis Mežals. Šādā veidā ievēlēta valdes locekļa pilnvaru termiņš nedrīkst būt ilgāks par vienu gadu. Jaunais valdes loceklis veiks pienākumus līdz laikam, kad amatā iecels šo vai citu kandidātu.

Jau ziņots, ka piektdien no amata saistībā ar šo gadījumā jau atstādināts pašvaldības izpilddirektors Raimonds Olehno, apliecināja pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.

Par uzņēmuma "saliedēšanās braucienu" uz Prāgu, lai arī pašvaldība "savelk jostas", samaksāti 23 440 eiro, piektdien raksta vietējais laikraksts "Rēzeknes Vēstis". Braucienā saskaņā ar laikrakstā ziņoto devušies 40 cilvēki, tostarp 15 darbinieku ģimenes locekļi. Uzņēmumā laikrakstam apgalvots, ka brauciens "organizēts ekonomiski izdevīgā veidā".

Lidojums esot bijusi "daļa no valdes iniciatīvas kolektīva saliedēšanai ar mērķi nostiprināt un uzlabot kolektīva kultūru, motivāciju un lojalitāti".

Puce sacīja, ka Olehno kā "Rēzeknes siltumtīklu" kapitāldaļu turētāja pārstāvis atstādināts līdz apstākļu noskaidrošanai. Pirmdien par šo jautājumu plānota uzņēmuma dalībnieku sapulce.

Pagaidu administrācijas vadītāja uzskata, ka laikā, kad atkal tiek izvērtēta apkures tarifa palielināšana, līdzekļu izlietošana šādiem braucieniem nav pamatota.

"Firmas.lv" dati liecina, ka pērn uzņēmuma apgrozījums bija 16 595 455 eiro, bet peļņa 852 272 eiro. Uzņēmuma valdē darbojas Guntis Gailums un Jānis Pāvuls.

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu