Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

"Volkswagen" taupības nolūkā varētu slēgt rūpnīcas un samazināt darbavietu skaitu

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tobias Arhelger/Shutterstock

Autoražotājs "Volkswagen" (VW) pirmdien paziņoja, ka izmaksu samazināšanas nolūkā varētu slēgt rūpnīcas un samazināt darbavietu skaitu Vācijā.

Uzņēmuma vadība pavēstīja, ka atcels vienošanos ar darba ņēmējiem Vācijā, kas nepieļauj piespiedu atlaišanu līdz 2029.gada beigām. Šī vienošanās ir spēkā kopš 1994.gada.

Kompānijas vadība uzskata, ka VW grupas zīmoliem vajadzīga visaptveroša restrukturizācija, un, lai panāktu nepieciešamo ietaupījumu, nebūs pietiekami pašreizējie centieni samazināt darbinieku skaitu, izmantojot agrāku pensionēšanos un brīvprātīgu vienošanos par aiziešanu no darba, saņemot kompensāciju.

"Pašreizējā situācijā, neveicot straujus pretpasākumus, nevar izslēgt pat transportlīdzekļu un detaļu rūpnīcu slēgšanu," norādīja VW.

Lai gan pagājušajā gadā VW paziņoja par taupības pasākumiem, kuru nolūks ir samazināt izmaksas par 10 miljardiem eiro, "pašreizējās norises autotirgū un Vācijas ekonomikā prasa jaunus pasākumus", brīdināja VW, piebilstot, ka problēmas rada arī pieprasījuma kritums Ķīnā.

Starp grupas zīmoliem ir ne tikai "Volkswagen", bet arī "Audi", "Bentley", "Bugatti", "Cupra" , "Ducati", "Lamborghini", "Porsche", "SEAT" un "Škoda".

Svarīgākais
Uz augšu