Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Covid-19 dēļ ievieš karantīnas pasākumus divās Daugavpils slimnīcas nodaļās

Foto: Ivars Soikāns/LETA

Saistībā ar pieaugošu Covid-19 izplatību divās Daugavpils reģionālās slimnīcas nodaļās ieviesti karantīnas pasākumi, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Pieaugot Covid-19 izplatībai, Onkoķirurģijas nodaļā un Neiroloģijas nodaļā ieviestas pastiprinātas epidemioloģiskās drošības prasības. Abās nodaļās apmeklējumi iepriekš jāsaskaņo ar nodaļu vadītājiem. Apmeklējuma laikā nepieciešams izmantot bahilas un sejas aizsargmaskas.

Slimnīcas vadība norāda, ka ar Covid-19 slimo gan pacienti, gan personāls.

Jau ziņots, ka šovasar novērots līdz šim vasaras mēnešos lielākais Covid-19 izplatības pacēlums. Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs intervijā Latvijas Televīzijai sacīja, ka par to liecina gan Latvijas, gan ārzemju dati. Jaunie Covid-19 paveidi ir arī spējīgi zināmā mērā apiet iepriekš iegūto imunitāti, viņš atzina.

Perevoščikovs skaidroja, ka vīruss turpina nemitīgi evolucionēt. Un arī šajā vasarā novēro ar jaunu Covid-19 paveidu izplatīšanos saistītu saslimstības pieaugumu.

Viņš uzsvēra, ka ar šo vīrusu, visticamāk, būs jāsadzīvo ilgu laiku. Gada laikā var sagaidīt divus līdz trīs saslimstības pacēlumus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu