Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Lamanšā nogrimusi migrantu laiva; vismaz 12 bojāgājušie

Foto: AFP/SCANPIX

Lamanšā nogrimstot migrantu laivai, ir gājuši bojā vismaz 12 migranti, bet 65 izglābti, otrdien apstiprināja Francijas krasta apsardze.

Lielbritānijas iekšlietu ministre Iveta Kūpere nosauca šo incidentu par "šausminošu un dziļi traģisku". Viņa sacīja, ka "vajag steidzīgi turpināt vitāli svarīgos" centienus sagraut "bīstamās un noziedzīgās [cilvēku] kontrabandistu bandas" un pastiprināt valsts robežas drošību.

"Provizoriskais upuru skaits ir 12 mirušie, divi pazudušie un vairāki ievainotie," sociālo mediju platformā "X" paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns, runājot par "briesmīgu katastrofu".

"Visi valdības dienesti ir mobilizēti, lai atrastu pazudušos un parūpētos par upuriem," viņš piebilda. Izglābtajiem tika sniegta medicīniskā palīdzība Buloņas pilsētā.

Tiek uzskatīts, ka lielākā daļa cilvēku šajā laivā bija no Eritrejas. Lielākā daļa upuru bija sievietes.

Buloņas tuvumā esošās Leportelas pilsētas mērs sacīja, ka laivas dibens "pārplīsa" un visi tajā esošie migranti nokļuva ūdenī.

Daudzi no migrantiem nebija uzvilkuši glābšanas vestes. Vairākiem migrantiem bija nepieciešama steidzama medicīniskā palīdzība, informēja Francijas krasta apsardze.

Jaunā traģēdija nozīmē to, ka šogad vairāk nekā 30 cilvēku gājuši bojā, mēģinot šķērsot Lamanšu, lai no Francijas nokļūtu Lielbritānijā.

Francijas krasta apsardze iepriekš bija reģistrējusi vismaz 19 šādus nāves gadījumus, tai skaitā deviņus kopš jūlija sākuma.

Šogad Lamanšu ir izdevies šķērsot 21 403 migrantiem, kas ir par 2% vairāk nekā attiecīgā laika posmā pērn, bet par 16% mazāk nekā analoģiskā 2022.gada periodā.

No 27.augusta līdz 2.septembrim Lamanšu šķērsoja 2109 migranti – šogad lielākais skaits jebkurā septiņu dienu periodā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu