Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

EK portfeļu dalīšana: Dombrovskis varētu atbildēt par ES paplašināšanos un Ukrainas atjaunošanu (2)

EK prezidente Urzula fon der Leiena.
EK prezidente Urzula fon der Leiena. Foto: dpa/scanpix

Noslēdzies kandidātu izvirzīšanas process uz Eiropas Savienības (ES) komisāru amatiem, un tagad Eiropas Komisijas (EK) prezidentei Urzulai fon der Leienai jāsadala portfeļi starp pretendentiem, kurus pēc tam jāapstiprina Eiropas Parlamentam (EP).

Kā, atsaucoties uz avotiem, vēsta vācu laikraksts "Die Welt", fon der Leiena sliecas arī jaunās komisijas sastāvā saglabāt četrus viceprezidenta amatus.

Itālijas pārstāvis Rafaele Fito, kas pārstāv nacionālkonservatīvo partiju "Itālijas brāļi" ("Fratelli d'Italia"), varētu būt atbildīgs par ekonomiku un tautsaimniecības atlabšanas plānu, spāņu sociāliste Teresa Ribera atbildētu par klimata pārmaiņu ierobežošanu, franču liberālim Tjerī Bretonam tiktu rūpniecība un stratēģiskā autonomija, bet Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim kā konservatīvajam pienāktos atbildība par paplašināšanos un Ukrainas atjaunošanu.

Taču vispirms fon der Laiena cer piespiest dažas dalībvalstis nomainīt izvirzītos kandidātus vīriešu pret sievietēm, lai jaunajā EK sastāvā nodrošinātu dzimumu līdzsvaru.

Kā ziņots, šobrīd starp kandidātiem ir tikai astoņas sievietes.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu