Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ar Putinu dejojusī Austrijas eksministre iekārtojusies vēl vienā siltā vietiņā Krievijā (13)

Foto: Reuters / Scanpix

Uz diplomātiskās skatuves atgriezusies Kārina Kneisla – bijusī Austrijas ārlietu ministre, kura savās kāzās 2018. gadā dejoja ar Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu. Drīz pēc tam, kad krita viņas valdība, Kneisla savu dzīvi sāka saistīt ar Krieviju. Tagad viņa tikusi pie jauna amata Putinam pietuvinātā projektā, vēsta izdevums "Politico".

Kneisla kļūs par Amūras tīģeru aizsardzības vēstnieci Krievijā, liecina Krievijas valsts aģentūras "RIA Novosti" publiskotā informācija. Viņa strādās pēc Putina iniciatīvas izveidotajā organizācijā "Amūras tīģeru centrs", pārstāvot to starptautiskajā līmenī.

"Viņai ir liela pieredze – konkrētāk Eiropas pieredze vides jautājumos, zaudētā atjaunošanā, un viņa kā neviens cits saprot, cik grūti tas ir un cik milzīgas ir Krievijas Federācijas pūles," aģentūrai sacīja "Amūras tīģeru centra" direktors.

2018.gadā Austrijas galēji labējo "Brīvības partiju" pārstāvošā Kneisla, kas tolaik ieņēma ārlietu ministres amatu, uz savām kāzām uzaicināja Putinu un viesībās ar Kremļa saimnieku dejoja, izpelnoties pasaules mediju uzmanību.

Foto: AFP/SCANPIX

Politiķe nākamajā gadā valdību pameta, kad pēc neuzticības balsojuma krita premjera Sebastiana Kurca pirmā valdība. Pēc tam, kad beidzās Kneislas politiskā karjera Austrijā, viņa bija bieža viešņa Kremļa propagandas kanālā RT.

2021.gada jūnijā tika apstiprināta Krievijas naftas uzņēmuma "Rosņeftj" direktoru padomē kā neatkarīgā direktore. 2022.gada maijā viņa šo amatu pameta.

2023.gadā Kneisla pārcēlās uz dzīvi Sanktpēterburgā, kur vada Sanktpēterburgas Universitātes paspārnē esošo domnīcu GORKI. Viņa darbojas Krievijas diplomātiskajās interesēs, piemēram, šī gada jūlijā ANO Drošības padomes sanāksmē uzstājās ar runu, kurā aicināja pārtraukt militāro palīdzību Ukrainai. Austrijas Ārlietu ministrija nopēla bijušās ārlietu ministres uzstāšanos.

Foto: Reuters / Scanpix
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu