Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ludzas novadā kādā īpašumā uziet marihuānu un ieročus (1)

Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā policijas amatpersona īpašumā pie kāda vīrieša Ludzas pagasta Rundēnu pagastā uzgājuši marihuānu, ieročus, munīciju un nelegālo alkoholu, informēja Valsts policijā (VP).

Trešdien, 28.augustā, VP Ziemeļlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas Ludzas novadā pie kāda 1991.gada dzimuša vīrieša, kurš jau iepriekš bija nonācis VP redzeslokā par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem, atsavināja 300 gramus izžāvētas un 200 gramus neizžāvētas marihuānas.

Kratīšanas laikā policijas darbinieki atsavināja arī vienstobra medību bisi, mazkalibra bisi, 44 patronas, 80 litrus nezināmas izcelsmes alkohola un ierīci alkohola izgatavošanai.

Likumsargi personu aizturēja un nogādāja izolatorā. Pēc nopratināšanas vīrietis atgriezās savā dzīvesvietā.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 256.panta pirmās daļas, proti, par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu