Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ziemeļkoreja atkal palaidusi uz Dienvidkoreju balonus ar atkritumiem (2)

Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja atkal palaidusi uz Dienvidkoreju balonus ar atkritumiem, trešdien paziņojusi Seula.

Dienvidkorejas galvaspilsēta izsūtīja iedzīvotājiem īsziņas ar brīdinājumu, ka reģionos uz ziemeļiem no Seulas pamanīti objekti, kas varētu būt Ziemeļkorejas gaisa baloni. Pašvaldība ieteica cilvēkiem palikt telpās un uzmanīties no objektiem, kas krīt no debesīm.

Ņemot vērā vēja virzienu, baloni varētu virzīties uz Kjongido provinces ziemeļiem, brīdināja Dienvidkorejas Apvienotā štābu priekšnieku komiteja, aicinot cilvēkus ziņot policijai vai militārajiem spēkiem, ja viņi redz nokritušus balonus, un nepieskarties tiem.

Ziemeļkoreja pēdējās nedēļās palaidusi tūkstošiem šādu balonu uz dienvidiem, nometot ar tiem Dienvidkorejas teritorijā tualetes papīru, makulatūru, audumu atgriezumus un cigarešu izsmēķus. Phenjana to dēvē par atriebību Dienvidkorejas aktīvistiem, kas pāri robežai palaida pret Phenjanu vērstus propagandas bukletus. Ziemeļkoreja ir ārkārtīgi jutīga pret jebkādu ārēju kritiku, kas vērsta pret tās autoritāro vadību un līderi Kimu Čenunu.

Jūlijā vismaz viens Phenjanas palaists balons trāpīja pa Dienvidkorejas prezidenta kompleksu, liekot valdībai mobilizēt ķīmiskās reaģēšanas komandas, lai to savāktu. Incidents radīja bažas par galveno Dienvidkorejas objektu neaizsargātību.

Amatpersonas paziņoja, ka balonā nebija bīstamu materiālu un neviens cilvēks necieta.

Dienvidkoreja, reaģējot uz Ziemeļkorejas baloniem, aktivizējusi skaļruņus pie robežas, pārraidot propagandas vēstījumus un popmūziku.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu