Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Ogres novadā kādu sēņotāju lācis uzdzinis medību tornī (4)

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Ogres novada Birzgales pagastā kāda sēņotāja agrā 21. augusta rītā sastapusies ar lāci un glābiņu meklējusi tuvējā medību tornī. Izdevums medibas.lv raksta, ka sākotnēji sieviete jutusi, ka kāds viņai seko, brikšķ zari, un visbeidzot, kad atskanējuši arī vairāki rūcieni, viņa sapratusi, ka vairs nav labi, un uzrāpusies tuvējā medību tornī.

Sieviete zvanījusi dēlam un aicinājusi viņu palīgā. Dēls Dzintars žurnālam “Medības” vēlāk pastāstīja, ka telefona zvanu saņēmis pusastoņos no rīta un nekavējoties devies mammu glābt.

“Nekavējoties devos uz norādīto vietu un, skaļi trokšņojot, gāju uz tornīti. Zināju, ka tas palīdzēs aizbiedēt savvaļas dzīvnieku,”

ar piedzīvoto dalās Dzintars.

Viņš sakās dzirdējis, ka pēc skaļajiem kliedzieniem kāds pa krūmiem aizskrējis. Vieta, kur Dzintara māte sastapusies ar lāci, atrodas aptuveni pusotra kilometra attālumā no Birzgales centra un 400 metru attālumā no tuvējās mājas. Pašas sievietes un viņas dēla māja ir nepilna kilometra attālumā no šīs vietas.

Pēc pāris stundām Dzintars atgriezies notikuma vietā un atradis lāča pēdas.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lai gan sieviete bija ļoti pārbijusies no lāča un teica, ka uz mežu vairs neiešot, tajā pašā vakarā viņa atkal devusies sēņot.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu